Bírósági döntés lehet befolyással a Ripple árfolyamára

spot_img

 

A Ripple(XRP) mögött álló Ripple Labs pert veszíthet az R3, egy globálisan 70 tagot tömörítő konzorcium ellen.

Az R3 keresetet nyújtott be a Ripple ellen, miszerint egy korábbi megállapodás értelmében 2019 végéig, egy tetszőleges időpontban, 5 milliárd XRP token vásárlására lennének jogosultak, tokenenként $0.0085 áron. A megállapodás óta a Ripple ára az egekbe szökött és a vitatott szerződés ma már 3.85 milliárd dollárt ér. Ezt a Ripple nem hajlandó teljesíteni, arra hivatkozva, hogy az R3 több ízben is megszegte a megegyzésben foglaltakat és ezzel elveszítette a jogosultságot a vásárlásra.

A végső döntést nyáron, a New York-i bíróság mondhatja ki, mely a Ripple szerint “helyrehozhatatlan károkkal” járna. Ezzel valószínűleg arra utalhattak, hogy nem látnak sok esélyt a győzelemre.

A Ripple jelenlegi ára $0.69, de járt már 4 dollár közelében is. Ha valaki ma, $0.0085 áron vásárolhatná meg a tokeneket, az azonnal 84-szeres haszonra tehetne szert, a kérdéses 5 milliárd token pedig a forgalomban lévő XRP 12.5%-át jelenti.

Nem kizárt, hogyha az R3 nyer, nem fognak figyelmen kívül hagyni egy ilyen kockázat mentes lehetőséget és a birtokukba kerülő tokeneket rövid időn belül értékesíteni fogják. Mivel ez a forgalomban lévő mennyiség jelentős része, hatással lehet majd a Ripple árfolyamára. ( AZ R3 pedig erősen nyomott áron vásárolhatja majd vissza eladott XRP-it.)

Nem túl rég a Bitcoin összeomlását is egyetlen piaci szereplő okozta. Erről bővebben itt olvashatsz.

A Cointelegraph cikke alapján.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img