A blokklánc felé nyithat új telefonjaival a Huawei és a Sirin Labs

spot_img

A Huawei Technologies, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója, blokklánc alapú alkalmazások futtatására alkalmas telefont dobhat a piacra és ezért szeretnének megállapodást kötni a SirinOS operációs rendszer fejlesztőivel.

A Sirin Labs telegram csatornáján február 28-án jelent meg az alábbi üzenet: “Fantasztikus találkozó jött létre a Sirin Labs és a Huawei között. Egyebek mellett szóba került annak a lehetősége is, hogy együttműködve, biztonságos módon tegyük elérhetővé a blokklánc technológiát a szélesebb tömegek számára.”

A Huawei és a Sirin Labs illetékesei később megerősítették, hogy valóban találkoztak egymással, de bővebben nem kommentálták a híreket.

A Sirin egyébként már dolgozik saját blokklánc alapú telefonján, a Finney-n, mely az év második felében $1000-os áron kerülhet piacra és amire a cég szóvívője szerint már több mint 25 000 előrendelésük is van.

Termékük a kripto-kész operációs rendszer mellett egy beépített cold walletet (internethez nem csatlakozó tárcát) is tartalmazni fog és képes lesz arra is, hogy fiat pénzt váltson digitális tokenekké, így blokklánc alapú alkalmazások használatára is alkalmas lesz.

Kiváncsi vagyok hányan fogják cold walletként használni telefonjukat. Bár mindig kéznél van, de ez hátrány is lehet, hiszen bármikor történhet vele valami. Igaz én a mobil walletekkel szemben mindig szkeptikus voltam. Ti telepítettetek, használtatok már mobil walletet a készüléketekre? Mennyire tartjátok biztonságosnak?

Forrás: Bloomberg

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img