Elindult a Pantos ICO

spot_img

Egyenesen a hanyatló Bécsből szeretettel: Pantos, a Bitpanda csapata és egyetemi partnereik által életre hívott új projekt, melynek célja a különböző blokkláncok közötti átjárhatóság megoldása a PAN token segítségével. Az ICO mellé most minden Bitpanda felhasználó ingyenesen vehet részt az airdropban, mindössze két kattintással.

Az ICO

pantos ico airdrop 1
18 óra alatt 17%-ig jutottak

Az ICO során az összes, egymilliárd PAN token 40%-át fogják értékesíteni, 1% pedig az airdrop keretén kerül Bitpanda felhasználókhoz. A maradék 59% későbbi tőkebevonásra, bérekre, a csapat motiválására és etikus hackerek jutalmazására kerül majd felhasználásra. A whitepaperben leírják, hogy a csapat saját tokenjei nem kerülhetnek értékesítésre az ICO ár alatt, ami egy szimpatikus húzás a részükről.

A menetrend a következő: 03.21-én indult az ICO és április 18. délig, vagy 1500 BTC-nyi kriptopénz összegyűjtésééig tart, a Bitpanda osztrák vásárló oldalon. A tippem az, hogy legkésőbb április első hetében zárul az ICO. Ha ez megtörténik, megállapításra kerülnek a résztvevők részesedései az általuk befizetett összegek függvényében. Ekkor számolják ki azt is, hogy az 1%-nyi airdrop tokenből jeletkezők mennyit fognak kapni egyenként. Én úgy számoltam, hogy maximum néhány eurónyi “ingyen pénz” ütheti így a markunkat.

A PAN tokenek akkor fognak kereskedhetővé válni, ha a PAN Wallet integrálásra kerül a Bitpanda platformon. Nyilván a kereskedéshez az is kell, hogy tőzsdéken listázásra kerüljön, ennek időpontjáról nem találtam információt a whitapaperben. Mivel azonban a PAN tokennel egy tökéletes arbitrázs eszközt készülnek gyártani a különböző blockchainek között, biztos vagyok benne, hogy minden nagyobb tőzsdén megtalálható lesz.

A részvétel menete:

  • A Bitpanda felületén a Pantos ICO (live) menüpont kiválasztása
  • A számláló alatti bal oldalon az ICO részt, jobb oldalon az airdropot látod
  • Az airdrophoz mindössze el kell fogadnod a feltételeket és megnyomnod a Claim gombot
  • Az ICO részvételhez ki kell választanod azt a kriptót, amelyből van is a Bitpanda walletjeidben és amiből részt akarsz venni az ICO-ban, majd beállítani a kívánt mennyiséget
  • A feltételek elfogadása után csak meg kell nyomnod a “Participate…” gombot és voilá, részese vagy a bulinak

Az ICO-ba több walletből is lehetséges a befizetés, ezt később a “Your Contribution” részen fogod látni a számláló alatt. Azt, hogy milyen nyereség érhető el a részvétellel, természetesen nem tudhatjuk. Mivel eleinte valószínűleg csak 410-500 millió darab lesz a circulating supply, egydolláros ár mellett a Top 32-be, féldolláros mellett a Top55-be, 30 centes mellett pedig a Top80-ba kell kerülnie a PAN-nak, ami a Bitpandás és a bécsi egyetemi kutatói háttérrel talán nem lehetetlen.

Az ICO ár 400.000.000 db / 1500 BTC = 0.03-0.04$ PAN a mai árfolyamon

Az, hogy a tőzsdéken milyen fogadtatásra lel a PAN, illetve, hogy meg tudják-e a nagyívű elképzeléseiket valósítani, főleg a csapaton és a kutatókon fog múlni. A koncepció mindenesetre nagyon jó:

A Pantos projekt

A projekt hivatalos oldala: https://pantos.io/

A whitepaper: https://pantos.io/pdf/pantos-visionpaper.pdf

Személyes véleményem: A whitepaper alapján egyértelmű, hogy az első időszakban a “cross-chain” váltást egyszerűen a Bitpanda centralizált felületén fogják végezni a PAN tokenek segítségével. Menet közben a bécsi TU Wien műszaki egyetemmel közösen fejlesztik ki először a megvalósíthatósági tanulmányt, aztán a Token Atomic Swap Technologies (TAST) technológiát, mely a valódi, több blokkláncon is futó, mindegyiken azonos arú és így arbitrázsra, valamint az egyes blokkláncok dominanciájának vizsgálatára alkalmas, végleges PAN tokent adja.

A csapat tudjuk, hogy jó, mert az egyik, ha nem a legmegbízhatóbb váltó szolgáltatást üzemeltetik, mely a 2017-es évben nulla fennakadással üzemelt. A probléma létezik, ha a koncepció a gyakorlatban is működik, folyamatosan és egyre nagyobb mértékben fogja a közösség használni a PAN-t, az ICO résztvevők nagy örömére.

Az ICO részvételhez regisztrálj a Bitpandára!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img