A design az oka mindennek?

spot_img

A következő hozzászólást a Redditen olvastam és sok igazságot véltem felfedezni a benne leírtakban. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok róla?

“Amikor még százféle mp3 lejátszó létezett a gyártók azt hitték, hogy a kisebb méret, a nagyobb tárhely, a csili-vili kijelző és az olcsóbb ár teszi majd őket vonzóbbá a vásárlók számára. Aztán jött Steve Jobs a drága és telefon méretű iPodjával és letarolta a piacot. Szerintem a kripto is hasonló problémákkal küzd. Túl sokat foglalkozunk a walletekkel, a harmadik generációs blokkláncokkal és a másodpercenkénti tranzakciós sebeséggel. Minden túl van bonyolítva.

Hol van az a végtelenségig leegyszerűsített tőzsde amit már ránézésre mindeneki tud használni? A Coinbase népszerűsége szerintem ennek köszönhető, de rajtuk kívül senki sem foglalkozik ezzel. A privát kulcsokat és a tárcákat a jelenlegi formájukban katasztrófának tartom. Mintha az embereket arra kérnénk, hogy az internetezéshez jegyezzék meg a weboldalak IP címét.

Egy kezdő számára nagyon ijesztő a kripto és sehol nem látom azokat akik ezen javíthatnának. Hol vannak a designerek? Hol vannak azok az ICO-k amik a felhasználóbarátságot tűzik ki maguk elé és nem csak a legjobb, több évtiezedes tapasztalattal rendelkező programozókat, hanem egy csapat hasonló kvalitásokkal rendekező grafikust is alkalmaznának?

Nem kedvelem Jobsot, de szerintem igaza volt: A felhasználói felület a termék.

A kriptopénzek csak akkor fognak szélesebb körben elterjedni, ha a használatukhoz nem kell kiselőadást tartani. Ha egy webshop lehetőséget ad a bitcoinnal való fizetésre, az nem adoptáció hanem kompatibilitás. Az adoptáció, ha az emberek azért kezdik el használni a kriptopénzeket, mert amellett, hogy gyorsabbak és olcsóbbak egyszerű is a használatuk. Bár sokkal többet tudok a kriptóról mint a legtöbb ember, de ha fizetek valahol egyelőre külön erőfeszítést igényel azt is leellenőrizni, hogy van-e lehetőség a kriptopénzes fizetésre, amit a legtöbbször el is felejtek.”

Vannak akik szerint a kriptopénzeket a törvényi szabályozás hiánya mellett leginkább a skálázódás problémája fogja vissza, vagyis hogy képtelenek lennének egy globális szintű igénybevételnek megfelelni. Erre legtöbbször a CryptoKitties-t szokták példaként hozni, mely egymagában használhatatlanná tette az egész Ethereum hálózatot. A felhasználói élményről és designról viszont valóban kevés szó esik. Ti mit gondoltok erről?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img