Binance Coin: Egy 25%-os ugrás háttere

spot_img

A Binance kriptotőzsde saját support felületén jelentette be, hogy ma 0:00-tól 40%-ra emeli a legalább 500 BNB tokent tartók közvetítői jutalékát. Az árfolyam ennek hatására negyedével emelkedett az összpiaci gyengélkedés ellenére.

A Binanceról

A kevesebb, mint egy év alatt a világ legfontosabb kriptotőzsdéjévé tornázta fel magát, nem csupán az általa bonyolított forgalom miatt fontos, de a vezetők hozzáállása, kommunikációja és nem utolsósorban válságkommunikációja példaértékű az egész kriptós közösség számára. Természetesen nem lehetne a mi kedvenc ajánlott tőzsdénk sem, ha nem lenne a szolgáltatás és a platform jövőállósága is szinte tökéletes.

Binance: 8 hónap alatt a semmiből vált a világ legnagyobb kripto tőzsdéjévé

A mostani emelés csak azokat érinti, akik népszerűsítik saját felületeiken vagy ismerőseik között a Binance szolgáltatását, és ebből jutalék formájában bevételük származik. A korábbi 20%-os érték azt jelentette, hogy a felhasználó miatt regisztrált ismerős Binance-en (vásárláskor, kiküldéskor, stb) fizetett díjainak 20%-át a referáló kapta meg.

A mostani duplázás célja a nagyobb mennyiségű BNB tartásának ösztönzése, az árfolyam stabilizálása és az ajánlási folyamat felpörgetése lehet. Az 500 BNB mai árfolyamon 7600$ körüli összeget jelent, forintban ez kettőmillió. A kevesebb tokent tartók esetében marad a 20%-os jutalék.

A lépés a közösségi felületeken vegyes fogadtatásra talált, azok, akik nagyobb mennyiségű BNB-vel rendelkeznek, nyilván nem bánták a 25%-os ugrást, míg mások egyenesen még csak nem is titkolt pump-nak minősítétték az esetet. Ez a második megközelítés abból a szempontból azért elgondolkodtató, hogy a Binance munkatársainak egy köre nyilván tud egy-egy ilyen bejelentésről előre, ezért lehetőségük is adódik bennfentes kereskedelmet folytatni. A szerző személyes véleménye, hogy valószínűleg a semmiből kevesebb, mint egy év alatt felépített, napi többmilliárd dolláros forgalmat bonyolító tőzsde belső körének jobb dolga is van, mint hogy csalással foglalkozzon, ennek ellenére érhető, hogy sokakban felmerül a gyanú.

Másik érdekes vélemény a mostani jutalékemelés fő okára: Hamarosan indul a következő nagy BTC menet, ezért a Binance igyekszik felpörgetni az oldalt és a BNB vásárlásokat, hogy ezzel a saját BTC zsákjuk tartalmát gyarapítsák. Bárhogyan is legyen, abban szinte bizonyosak vagyunk, hogy a BNB egyike a biztonságosabb kriptós befektetéseknek, ha egyáltalán ezen a piacon lehet ilyenről beszélni. A Binance jövőbeli terveiről is írtunk korábban:

Saját blokkláncot indít a Binance kriptotőzsde

A Binance tőzsdére a hivatalos oldalon tudsz regisztrálni!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img