A Tron megveszi a BitTorrentet?

spot_img

A 100 millió felhasználóval büszkélkedő, uTorrent klienst létrehozó BitTorrent egykor a Szilícium-völgy egyik legfelkapottabb cége volt, mégsem vált azzá a milliárd dolláros tech-óriássá, mint amit korai befektetői reméltek tőle. Annak ellenére, hogy a kezdetektől fogva erős pénzügyi alapokkal rendelkezett (többek között a Facebook és a Dropbox is pénzt fektett beléjük), a menedzsment belső problémái a mai napig rányomja bélyegét működésére.

A cég néhány héttel ezelőtt BitTorrent Inc.-ről Rainberry-re változtatta meg a nevét és a Torrentfreak birtokába jutott papírok szerint Justin Sun, a Tron tulajdonosának neve szerepel egy olyan iraton, mely a Rainberry megvásárlására enged következtetni.

A Tron állítólag már tavaly szeptemberben megkezdte a tárgyalásokat a BitTorrent felvásárlásáról és ezzel kapcsolatban a felek januárban egy szándéknyilatkozatot is aláírtak, ezt követően azonban megfeneklett az ügy.

A hírek szerint alig néhány órával az aláírást követően, a BitTorrent három másik cégtől is sokkal jobb ajánlatot kapott és ezért el akart állni a Tronnal kötött megállapodástól. Emiatt bíróságra is mentek a felek, de az ügyet alig egy hónap alatt lezárták és február végén Kaliforniában bejegyzésre került a Rainberry Acquisition Inc. nevű cég, melynek tulajdonosa nem más, mint Justin Sun.

Jelenleg itt tart az ügy. Mivel a Tron jelszava “Decentralizálni az Internetet”, kiváncsi leszek, hogy a BitTorrent miként segíti majd ennek megvalósulását. Elképzelhető, hogy a felhasználók fogják seedelni a különböző weboldalakat? Izgatottan várjuk a fejleményeket!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img