Egy orosz földműves kriptót indított

spot_img

Az orosz Kolionovo városában helyipénzt indítottak, méghozzá token formájában.

Az egyik helyi gazdálkodó ötlete volt a helyi pénz. Mikhail Shlyapnikov korábban hitellel próbálkozott, hogy tőkét szerezzen gazdasága fellendítéséhez, de a legkedvezőbb ajánlat is 12% éves kamat lett volna.

Mikhail Shlyapnikov a korábbi papír Kolionokkal

Egy kis gazdasági önképzés után úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy ún. helyipénzzel, aminek a célja a tőke környéken tartása. Hogy gazdák költsék, gazdák kapják, és a gyűrűből a tőkeerő ne távozhasson. Először papír alapon működött a Kolion-nak elnevezett kvázi-valuta, de persze az orosz hatóságok hamar betiltották. A második kisérlet azonban már okosabbnak bizonyult. A pénzt Mikhail 2017 tavaszán újra bevezette, de ekkor már tokenként, a Waves platformját felhasználva. 500 BTC fedezetet vásároltak össze a közösség tagjai, ez az a tőke, ami a Kolion mögött áll. Ráadásul többszörösét éri, mint megvásárlásakor.

Egymillió Kolion-t bocsájtottak ki, és nem bányászható. A gazdák egymásnak és idénymunkásaiknak fizetnek vele, továbbá egy, a közösség által üzemeltetett váltóban is beszerezhető.

Lassan a városban és környékén a beszámolók szerint már mindenki a tokent használja vásárlásra és eladásra egyaránt.

Kolion

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img