A Coinbase UK vezetője Londonban adott elő

spot_img

A mai napon a Coinbase angliai szárnyának vezérigazgatója, Zeeshan Feroz beszélt az Ethereum Classic bevezetéséről, és a vállalat víziójáról a MJAC 2018 londoni blokklánc konferencián.

Mikor az ETC bevezetéséről kérdezték, így nyilatkozott visszautalva a korábban a Bitcoin Cash körül kialakult kaotikus helyzetre, és a kiszivárgó hírekre:

Az ETC-t tegnap indítottuk el, és hogyha megnézed a piacot, láthatod, hogy ezúttal sokkal jobban kézben tartottuk az információkat. Még újak vagyunk egy iparágban, ami szintén új, és még nincsenek minták, amiket követhetnénk. De függetlenül, hogy volt-e bármiféle belső hiba vagy sem a BCH indulásakor, ezúttal tanultunk a korábbiakból.

Szó esett a klasszikus pénzügyi rendszerről is, ami álláspontja szerint “nem hatékony és nehézkes”. Elmondta, hogy bármikor, amikor internetes vásárlás történik a világban, ott valódi pénznek is gazdát kell cserélnie idővel, és a statisztikák szerint átlagosan négy cég vesz le jutalékot összesen egy-egy ilyen utalás során. Ezzel szemben kihangsúlyozta, hogy a kriptovaluták gyorsak, és P2P működésre képesek, így kivonva a pénzintézeteket a képletből ott, ahol nincs rájuk szükség.

Ezután a mobil-fizetés fontosságáról beszélt. Elmondta, hogy Pakisztánban nőtt fel, ahol például a mobil-lefedettség négyszer akkora, mint amennyi bankszámlával bír a lakosság. Kiemelte továbbá, hogy számtalan fejlődő ország van, ahol az emberek hozzá sem férnek semmilyen banki szolgáltatáshoz. Ellenben feltöltőkártyás előfizetése, és mobilja szinte mindenkinek van. Feroz azt gondolja, hogy a mobilos tárcák fogják jelenteni a kulcsot a kriptopénzek robbanásszerű terjedéséhez.

Az Ethereum Classic bevezetése nem csupán önmagában fontos hír, de egy üzenet a bankvilágnak, és elsősorban a Ripple-nek. A legutóbbi hírek úgy szóltak, hogy a Coinbase elutasította, hogy a Ripple-t valaha is listázza. Ezekután a Ripple 100 millió dollárnyi XRP-t ajánlott fel “kamatmentes kölcsönként”, mire a Coinbase még határozottabban elzárkózott, és közvetlenül ezekután jelentette be az ETC listázást, egyértelműen jelezve, hogy a focipála melyik térfelén játszik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img