Észak-Karolinában mostantól engedélyt kérhetünk kriptopénz kibocsátására

spot_img

Pontosan egy héttel ezelőtt fogadta el Észak Karolina Állam képviselőtestülete azt a törvényt, amely hivatalosan is definiálja a kriptopénzek fogalmát, illetve feltételeket ad meg, amiknek hogyha megfelel egy termék, akkor meg fogja kapni az állam engedélyét és elismerését a működéséhez. Jelenleg már csak az észak-karolinai kormányzó, Roy Cooper szignójára van szükség ahhoz, hogy életbe lépjen.

Ezzel az állam másodikként teremtette meg az USÁ-ban a kriptovaluta kibocsátás legális, szabályozott feltételeit Wyoming után. Jelenleg ebben a két államban van lehetőségünk a tengerentúlon olyan céget indítani, amely hivatalosan is kriptopénz kereskedelemmel, kibocsátással, váltással, esetleg termeléssel foglalkozik.

A többi területen egyelőre a szokásos, tűrt, nem tudomásul vett státusz dominál, azonban jelenleg is több állam törvényhozó testülete vitatkozik a jövőről.

Azzal, hogy segítenek a kriptóval foglalkozó cégeknek teljesíteni a törvényi követelményeket, mind a két állam megnyitja az utat afelé, hogy élvezhesse az új technológia gazdasági, társadalmi előnyeit.

– nyilatkozta Mike Lempres, a Coinbase jogi biztosa a fejleményekkel kapcsolatban a blog.coinbase.com-on.

Míg Amerikában Wyoming és Észak-Karolina, addig Európában Belorusszia, Málta, és Svájc vezetik az elfogadottsági versenyt. De a tendencia jól látható. Egyre több és több ország lép be törvényekkel és szabályozással erre a területre.

Máltai bankár: a bankok túlhaladottá fognak válni, mint közvetítők

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img