BREAKING: Véget ért a nagy Mt.Gox dump

spot_img

Percekkel ezelőtt érkezett a hír, hogy a Tokyo-i bíróság döntése értelmében, a Mt.Gox tőzsde csődje okán kifizetett kártalanítást a jövőben kriptopénzben és nem fiat pénzben kell végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy megszűnhetnek a már hónapok óta tartó nagy BTC eladások.

Mi is az a Mt.Gox ügy?

“2014 elején a Mt.Gox nevű, egykor a világ bitcoin kereskedésének 70%-át (!) bonyolító oldal beszüntette a működést és csődött jelentett. Aztán a nyomozás során kiderült, hogy 2011 és 2014 között 744408 darab (!) bitcoin tűnt el a lerakatából, aminek nagy része nyilván az ügyfelek pénze volt. Érdemes az ügy wikipédia cikkét elolvasni, annyira szövevényes, hogy kriminek is elmenne.

A tőzsde összeborulása utáni helyreállítási kísérlet során 200.000 bitcoint sikerült megmenteni, ezek kerültek a kártérítési alapba, amelyet bizonyos Nobuaki Kobayashi kezel egy bizottság élén. Az árfolyamok aztán 2014 áprilisához képest 2017 végére közel 50-szeresére emelkedtek, amit nyilván már a csődbizottság sem nézhetett karbatett kézzel: Elkezdték japán jenné tenni az alap bitcoinjait, hogy abból fizessék ki a károsultakat.” – by Tibi

Mi történt a korábbi eladások következtében és mi lesz most?

Minden piros tábla egy nagyobb eladást jelez, összesen 36 000 BTC-t.

Az eladások hatása a piacra. Nem állítom, hogy csak ez a felelős az árfolyam csökkenéséért, de a hógolyót elindította a lejtőn, az biztos

A MtGox alapban jelenleg még 164 000 BTC található. Ezeket a pórul járt Mt.Gox felhasználók között fogják felosztani, akik ha akarnak megválnak tőle, ha nem akkor nem, de a szervezett BTC eladások véget értek. A hírek megjelenését követő percekben a BTC árfolyamának mai, hatalmas zuhanása hirtelenjében véget ért és megfordulni látszik.

Forrás: https://www.mtgox.com/img/pdf/20180622_announcement_en.pdf

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img