Mindenét eladta, hogy saját kriptotőzsdéje lehessen

spot_img

Eric Cheng egy ingatlanokkal foglalkozó szingapúri vállalkozó volt, aki 2017 októberében egy üzletfelétől hallott először a kriptopénzekről. Elsőre nem értette, hogy az árfolyamok teljesen kiszámíthatatlan mozgása miként vonzhat ennyi embert, de minél többet tudott meg erről az iparágról, annál inkáb részese akart lenni.

Szerinte a kriptó ugyanolyan egymásra épülő rétegekből épül fel (bányászok, ICO szervezők, kereskedők, tőzsdék), mint az ingatlanbiznisz (épitési anyagokat biztosító cégek, kivitelezők, értékesítők, tervezők) és közülük a tőzsdéket tartotta a legfelsőbb kasztba tartozónak, így hát úgy döntött, ő is szerez magának egyet.

Mindazt amit 43 éves korára elért pénzzé tette. A luxuslakása mellett 2 Rolls Royce-nak, egy Ferrarinak, Porschénak és Lamborgininek is búcsút intett, az általa felépített céggel és megtakarításaival egyetemben. Sokáig keresgélt, de Dél-Korea, Taiwan és a Fülöp-szigetek után végül Japánban kötött ki, ahol hosszas egyeztetések után 50 millió dollárt fizetett a BitTrade-ért, mely egyike annak a 16 tőzsdének, ami államilag kibocsájtott kereskedési engedéllyel rendelkezik.

Eric lett az első külföldi, aki teljes jogú tőzsde tulajdonossá válhatott Japánban és hozzá csak a Yahoo által 40%-ban birtokolt BitARG fogható. Amikor a helyi média beszámolt az adásvételről, sok kritika érte amiért mindenét feláldozta, de ezeket az ingatlanos múltjában szerzett tapasztalataival hárította el:

“A legtöbben nagyon türelmetlenek és mindent azonnal akarnak, de az ingatlanfejlesztésben megtanultam, hogy időbe telik amíg a munkám meghozza a gyümölcsét. Csak akkor leszel gazdag ha ki mersz lépni a rád erőltetett keretek közül és új dolgokba vágsz. Ha mindent elkövetsz a céljaid eléréséért, a pénz jönni fog magától.” – Techinasia

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img