A világ második legnagyobb bitcoin készlete

spot_img

Mint ismeretes, a legnagyobb BTC készlettel a kriptopénz rejtélyes atyja (vagy “atyjai”), Satoshi Nakamoto rendelkezik. A becslések szerint ez 980 000 bitcoin-t jelent, a jelenlegi árfolyamon ennek értéke 6,2 milliárd dollár.

De vajon ki rendelkezik a második legnagyobb BTC készlettel?

Bizony, ha valamiben van első, akkor kell, hogy legyen második is. A második helyezett nem egy milliárdos befektető, nem is egy bányász, aki még 2009 táján belenyúlt a “tutiba”. A második a nem túl távoli Bulgária.

A kelet-európai ország 213,519 bitcoinnal rendelkezik.

De nem arról van szó, hogy az ország bölcs vezetői remek üzleti érzékkel jókor, jó áron vettek egy nagy csomagot a kriptopénzből. A Bulgáriában dolgozó bűnözők előszeretettel használják a bitcoint, 2017 közepén, egy nagy letartóztatás és elkobzás sorozat eredményeképp jutott hozzá az állam ennyi BTC-hez.

Arról nincs információ, hogy a bulgár államnak mi a célja ezzel a tekintélyes mennyiségű kriptopénzzel, az viszont biztos, hogy az államadósság negyedét könnyedén kifizethetnék a jelen árfolyam mellett.

A készlet az USA kripto vagyonát is meghaladja, persze nem azért, mert az újvilág bitcoin használó bűnözői sosem kerülnek rendőrkézre. Egész egyszerűen azért, mert az USA automatikusan elárverezi a legfoglalt értékeket, nemrég 2,200 BTC került kalapács alá.

Az egyik legnagyobb amerikai aukció keretében egy ügynöktől elkobzott 144 000 BTC cserélt gazdát, Shaun Bridges a Selyemútként elhíresült dark-web website bezárása során gondolta úgy, hogy őt illeti a kisebb vagyon.

A Bitfinex kriptotőzsde nagyságrendileg azonos mennyiséggel rendelkezik, mint Bulgária, bár 163,000 BTC-vel csak a harmadik helyen állnak. A népszerű kriptotőzsde valószínűleg egy sikeres hackelés esetére tartja magánál az összeget, a felhasználók esetleges kárpótlása céljával.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img