A WEG bankban vett tulajdonrészt a Litecoin alapítványa

spot_img

A kriptopiac születése óta tart a vita, miszerint a bankok “eszik meg” ezt a területet vagy fordítva. Sokak szerint a bankok nem adják majd olcsón a bőrüket, minden erejükkel harcolni fognak a kriptopénzek ellen.

Mások szerint viszont a bankoknak esélyük sincs, meg vannak számlálva a napjaik. Megint mások egy higgadt középútban hisznek, a bankok ugyan visszaszorulnak, de a blokklánc használatával ők is profitálni fognak az internet legújabb forradalmából.

Az mindenesetre biztos, hogy egy korábbi Google alkalmazott, Charles Lee által indított Litecoin-hoz kapcsolódó nonprofit alapítvány, a Litecoin Foundation 9,9 százalék tulajdonrészt szerzett a német WEG bankban.

Az alapítvány célja a Litecoin terjedésének segítése, általában a kriptopénz elfogadás előremozdítása különböző vállalkozások, pénzintézetek életében. A deal szorosan összefügg az alapítvány és a TokenPay fiat-kripto elfogadórendszer közötti együttműködéssel.

A TokenPay az eredeti vásárlója a tulajdonrésznek, az együttműködés keretében azért adta át a Litecoin Foundation számára, hogy segítse a bank nyitását a kriptopénzek felé. Emellett az alapítvány általában is segíti a TokenPay munkáját különböző blokklánc projektek során.

“Izgatottan várom a lehetőséget, hogy segtíhessük a WEG Bank AG munkáját abban, hogy az ügyfelei Litecoin-t használhassanak. -Charles Lee”

A TokenPay még májusban vásárolta meg a most átadott tulajdonrészt, azóta bejelntették, hogy újabb 9,9 százaléknyi érdekeltség vásárlására készülnek. A szervezet 2015-ben indult, saját blokklánc fejlesztésével és a hozzá tartozó TRAY token-el segíti a különböző fiat-kripto váltásokat.

A bank klasszikusan az ingatlanügyletekben érdekelt ügyfeleket várja, Matthias Von Hauff igazgató elmondása szerint “váratlan” lépést tettek az eladással, legalábbis egy olyan konzervatív pénzintézethez képest, mint a WEG.

“Gondosan körüljártuk a területet, arra jutottunk, hogy elkerülhetetlen, hogy a bankok elkezdjék alkalmazni az új digitális technológiákat. -Von Hauff.”

Valóban meglepő a lépés, a kriptopénzek terjedésével, az árfolyamok elmúlt években látott emelkedésével jelentős vagyonra szert tevő alapítók munkáján keresztül könnyen lehet, hogy a jövőben számíthatunk még hasonló együttműködésekre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img