Milliárdos fogadás a Bitcoinra, Warren Buffet cége ellenében

spot_img

Miközben a kripto piac sok mindennek nevezhető, csak inspirálónak nem az utóbbi időkben, egy ausztráliai kripto-kereskedő izgalmas fogadást kötött. Ausztrália – és talán a világ – egyik leghíresebb bookmakere, Tom Waterhouse számolt be róla a Twitteren, hogy egy neves kripto-befektető kötött nála fogadást.

A személy, akit nem nevezett meg, 8,5 millió ausztrál dollárban fogadott arra, hogy 2023-ban egy Bitcoin értéke meg fogja haladni a Berkshire Hathaway egy részvényének értékét.

Ha valaki nem hallott róla: a Berkshire Hathaway a nyugati világ egyik félelmetes konglomerátum-szörnyszülöttje. Ereje és befolyása csak a XVII. századi Kelet-Indiai Társaságéhoz fogható.

Csak néhány adat: Övék az egész Egyesült Államokat behálózó BNSF Railway, övék az egész GEICO biztosítási társaság, a Fruit of the Loom ruhagyárak és boltok, a Helzberg Diamonds nevű gyémántokkal foglalkozó hálózat, a Long & Foster ingatlan beruházó társaság (mely az USA legnagyobbja), a Kraft-Heinz élelmiszeripari konglomerátum, (ami önmagában is a boltokban megtalálható ételeink harmadát-felét állítja elő), továbbá részvényes az American Express-ben, a Coca-Colá-ban, a Bank of Americában, és az Apple-ben is. A lista korántsem teljes.

Egy darab Berkshire Hathaway részvény jelen pillanatban 287.000 dollárba kerül. És mint látható, arra nem érdemes spekulálni, hogy ez egy ingatag, kevés lábon álló cégecske papírja, ami csakúgy be tud dőlni. Szóval anonim fogadónk vagy tényleg bízik a Bitcoinban, vagy arra spekulál, hogy az egész amerikai gazdaság megsemmisül. Mert ha a Berkshire részvények öt-, tí-z, vagy akárcsak húszezereig zuhannának, – nagyságrendileg a Bitcoin jelnelegi ligájába -, akkor vinnének magukkal mindent az USÁ-ban.

Mindenesetre, ha nyer, 1,2 milliárd AUD, azaz átszámítva kb. 900 millió USD üti a markát.

Nem véletlen feltehetőleg az sem, hogy a Berkshire Hathaway-re esett a választása. Ez egy fricska lehet Warren Buffet-nek, a konglomerátum vezérigazgatójának, aki többször is kikelt már a kriptovaluta ellen.

Ha nem felejtjük el, öt év múlva visszatérünk a témára! 🙂

Warren Buffett: A Bitcoin patkányméreg. A négyzeten.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img