Az árfolyamok és az érdeklődés kapcsolatáról

spot_img

A tegnapi BTC árfolyamugrás után végre pontot tehetünk egy ügy végére: Talán nem is volt senki számára kétséges, azonban most már bizonyítékkal is rendelkezünk róla, hogy az árfolyamok növekedése indítja el az újabb érdeklődési hullámot, az árfolyamok csökkenése pedig elkedvetleníti a kisbefektetőket.

Sokszor esett szó az oldalon már a Google Trendsről, mint a piaci hangulat indikátoráról. Kíváncsiak voltunk, hogy a tegnapi masszív árugrás hogyan mutatkozott meg a keresések számában. Hát így:

Bitcoin keresések globális megugrása az árfolyam emelkedésekor.

Ez nem azt jelenti, hogy most azonnal mindenki rohant a Coinbasehez és már vette is a bitcoinokat, csak annyit, hogy amint értesülnek a kripto iránt fogékonyak arról, hogy “valami van”, rákeresnek a bitcoin, bitcoin price szavakra, hogy kiderüljön, mi történt. A tisztánlátás kedvéért megnéztük a “coinmarketcap” kereséseket is, és szintén 100%-os ugrás volt tapasztalható ugyanebben az időszakban. A potenciális befektető aztán a bitcoinra való többszöri rákereséssel a hírekig jut, majd egyre gyakrabban olvassa őket, majd az optimizmus hatására elgondolkodik a vásárláson.

Az érdeklődés az árfolyamok emelkedésével jön meg, majd gurul tovább, mint a lavina. Erre a linkre kattintva lehet játszani a Google Trends keresőjével és a keresési kifejezésekkel. Érdemes időről-időre ránézni a dolgok állására.

A napokban több nemzetközi kriptós hírben is olvasható volt, hogy az emberek X százaléka sajnálja, hogy nem hamarabb fektetett kriptopénzekbe. Ebben persze semmi újdonság nincs, aki nem sajnálja, az hazudik. A lényeg itt az, hogy egyes országokban már 50-70% körül jár azok száma, akik hallottak már a kriptopénzekről, egy részük vásárolt is. Az árak emelkedésével ezek az emberek a jó öreg FOMO hatása alá fognak kerülni, és vásárolni kezdenek majd, hiszen nem akarnak kimaradni a következő húszszorozódásból. Hogy lesz-e húsz, vagy akár csak tízszereződés, esélytelen megjósolni, a pszichológia azonban végezni fogja a dolgát. A jelenségről bővebben a ma kora reggeli bejegyzésben írtunk, érdemes elolvasni, ha még nem tetted:

Mi okozta a bitcoin árfolyamának tegnapi emelkedését?

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img