Megismétlődhet-e a bitcoinnal, ami az arany ETF-ek bevezetése után történt?

spot_img

Nemrégiben egy hosszabb írást szenteltünk a legújabb bitcoin ETF bevezetésére irányuló kérelem beadásának. Ezzel összefüggésben, az elmúlt napokban több online fórumon is felbukkant az a kép, amelyen az arany ETF bevezetése és az azt követő hatalmas árfolyam emelkedés látható.

Mivel a bitcoin ETF-ek elfogadásáig is már csak hetek lehetnek hátra, érthetően sokakat foglalkoztat, hogy vajon a BTC esetében is egy hasonló fellendülést fog-e eredményezni egy esetleges pozitív döntés. Miközben én is erre a kérdésre próbáltam választ találni, egy érdekes cikkre bukkantam, mely még 2016-ban jelent meg egy ETF-ekkel foglalkozó híroldalon.

Az írásból kiderül, hogy az arany ETF-ek bevezetésével nemcsak a tőzsdei “papír formában létező”, de a fizikai arany iránt is hatalmas mértékben nőtt a kereslet és ennek mértéke az ETF árfolyamának alakulásával nagyjából azonos ütemben mozgott.

Bár az ETF-ek bevezetése sokkal egyszerűbbé fogja tenni a bitcoinnal történő kereskedést, nem ördögtől való gondolat, hogy ha a szabályozott piacon keresztül a BTC egy elfogadott pénzügyi eszközzé válik, akkor az emberek már nem csak kereskedni, hanem birtokolni is akarják majd saját kriptopénzüket. Ez pedig azt jelentené, hogy az erre a célra vásárolt kriptopénzek a napi forgalomból kikerülve, a tulajdonosok tárcáiban fognak kikötni, ezzel is csökkentve a rendelkezésre álló mennyiséget, ami végső soron az árfolyam további emelkedését okozná.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img