BREAKING: A világ legnagyobb tőzsdéje kriptopénz kereskedő platformot hoz létre

spot_img

Az Intercontinental Exchange (ICE) egy amerikai vállalat, ami 23 tőzsdét üzemeltet, beleértve a világ legnagyobb tőzsdéjét, a New Yorkit is. Az ICE a Microsofttal, a Starbucks-sal és a Boston Consulting Grouppal együttműködve idén novemberben fogja elindítani, a BAKKT névre hallgató platformját, ahol nem csak digitális, hanem fizikailag létező szerződések formájában is lehetőség lesz a bitcoinnal és a jövőben várhatóan még más kriptopénzekkel való kereskedelemre is.

Az ICE bizakodik abban, hogy a szabályozott keretek között folytatott kereskedelem egyfajta új szabványként, magasabb szintre fogja emelni a kriptopénz piacon kialakult szokásokat. Az új tőzsdén lehetőség lesz a bitcoin fizikai formában történő adásvételére, vagyis a bitcoinok egynapos kézbesítési határidővel, szerződéses formában fognak gazdát cserélni. A szerződés tulajdonosa természetesen digitális formában is hozzáférést kap majd az általa birtokolt kriptopénzekhez. A jelenlegi, kizárólag készpénz cserén alapuló rendszernél ez egy sokkal lassabb, tehát nehezebben manipulálható piac lesz. Az ICE szerint jelenleg már csak a hatósági engedélyek kibocsájtásától függ, hogy tartani tudják-e a novemberi határidőt.

A BMG, a Microsoft és a Starbucks a különböző területeken szerzett tapasztalataival (pl.:kockázatmenedzsment, ügyfélkapcsolatok) fog hozzájárulni a BAKKT működéséhez.

Jeffrey Sprecher az ICE alapítója és igazgatóságának tagja úgy nyilatkozott, hogy céljuk a digitális eszközökkel kapcsolatos globális bizalom megteremtése és az átláthatóság biztosítása lesz ezen a még szabályozatlan piacon.

“A BAKKT-ot úgy terveztük, hogy egy skálázható belépőként funkcionáljon az intézményes, kereskedelmi és fogyasztói rétegek számára, amin keresztül hatékonyabb, gyorsabb és biztonságosabb hozzáférést kaphatnak a különböző digitális eszközökhöz.”

A hírek szerint fentebb említett cégeken túl még olyan befektető alapok állnak a project mögött, mint a kriptós befektetéseiről ismert Galaxy Digital, Horizon Ventures, Pantera Capital, Microsoft VC és az M12.

Forrás

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img