A kripto közösséget szektázta a korábbi PayPal CEO

spot_img

A CNBC Fast Money című műsorába hívták meg a kriptopénzekről beszélgetni Bill Harris üzletembert.

Bill Harrisről azt kell tudni, hogy még az ezredforduló idején volt a PayPal vezérigazgatója, azóta pedig saját befektetési cégeit vezeti, nagyjából sikerrel. A mi köreinkben pedig a vitriolos kijelentéseiről ismert, ugyanis rendszeresen nyilatkozik a különféle elméleteiről a Bitcoinnal és rokonaival kapcsolatban. Feltehetőleg épp ezért hívja meg az ancien régime előszeretettel műsorokba, és nem azért, mert közel húsz éve szerepet töltött be egy világvállalatnál.

Hozzá köthető az a visszafogott kijelentés is, hogy a Bitcoin

…a történelem leghatalmasabb scam-je.

Ebben az aktuális műsorban hangzott el az alábbi:

A Bitcoin szektája számtalan állítást tesz: hogy instant, ingyenes, skálázható, hatékony, biztonságos és globálisan elfogadott. Valójában ezek közül egyik se.

A továbbiakban már csak ezt az egy állítást fejtegeti, de érezehtjük már itt, hogy mennyire objektív az ő álláspontja a témával kapcsolatban. A fő probléma talán ott kezdődik, hogy még mindig kizárólag a Bitcoin a téma, miközben bizonyos problémáit már számtalan más kriptopénz kijavította. Van instant utalásra lehetőségünk, vagy éppen ingyenesre. Van lehetőségünk mikroszkopikus összegeket is átutalni, a hatékonysággal kapcsolatban pedig jelenleg is hatalmas progresszió zajlik (lásd PoS), és ezek a fejlődési vonalak nem álltak le.

Harrisnek tudnia kell, hogy az adaptáció és a fejlődés nem azonnali, hiszen mikor a PayPal-t vezette, még ők sem tartottak sehol. Ami fájó ezekben az interjúkban, hogy teljesen egyértelműen ferdítenek és csúsztatnak. Nem csupán hazabeszélnek, hanem konkrétan megtévesztik az embereket. Ez pedig tisztességtelen. Mind Harris-től, mind a többi véleményvezértől a pénzügyi világban.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img