Dél-Korea jövőre 4,5 milliárd dollárt fordít blokkláncra és MI-re

spot_img

A medve piac továbbra is tart, szinte tombol, ennek ellenére gyakran hallhatunk kimagasló összegű befektetésekről, amik a blokklánc ipart célozzák. Persze sokan állítják, hogy a kriptopénzeket és a blokklánc technológiát külön kell kezelnünk, előbbiek jövője kétes, utóbbi potenciálja óriási.

Ennek ellentmond egy másik, szintén népszerű vélemény, miszerint különválasztani a kriptopénzeket a blokklánctól értelmetlen, vannak hasonlóan megbízható, sok szempontból jobb adatbázis rendszerek, mint a blokklánc.

Ha nem kriptopénz mozgatás egy blokklánc célja, akkor fölösleges erőfeszítéseket tesznek azok, akik bevezetik valamilyen üzleti, egyéb folyamatban egy másik tábor szerint.

Az viszont egészen biztos, hogy különböző piacok meghatározó szereplői, sőt, egyre inkább kormányok is jelentős befektetéseket tesznek a blokklánc iparban. Már-már menetrendszerűen történnek a bejelentések, ezen a héten Dél-Korea döntött úgy, 5 billió won, mintegy 4,5 milliárd dollár támogatást nyújt a “Growth through innovation” (Növekedés az innováción keresztül) elnevezésű programnak.

Az összeg 65%-al több, mint az idei finanszírozás. Nem kizárólag a blokklánc fejlesztésekben résztvevők örülhetnek a hírnek, a mesterséges intelligencia (MI) kutatói is jól járnak, nem feledkeznek meg a big data területésről sem. Szintén kedvezményezett a sharing economy és néhány egyéb, feltörekvő piac is.

Nem ez az első, bizonyára nem is az utolsó döntés az ázsiai ország kormányzatától, ami kriptopénzeket kedvezően érinti. A fiatalok blokklánc képzését is szorgalmazzák az illetékes minisztériumok, sőt, Jeju szigetből “blokklánc paradicsomot” kívánnak létrehozni.

Dél-Korea jelenleg tiltja az ICO-kat, a sziget vezetősége viszont speciális övezetté szeretné nyilváníttatni a területet, melyen lehetőség van ICO-kat indítani, a befektetés sem tiltott. Emellett kriptopénz és blokklánc startapukot csábítanának magukhoz kedvező feltételekkel.

Jeju sziget, Dél-Korea

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img