A hónap eleje óta növekszik a bitcoin esésére számító shortolók száma

spot_img

Semmi sem tart örökké. Ezt a leckét sok kriptopénz tulajdonos megtanulhatta, aki átélte az év eleji hatalmas áremelkedést, majd az azt követő zuhanást. És hogy mit hoz a jövő? További eséseket, vagy a trend fordulását? Ezt jelezheti előre az éppen aktív long és short pozíciók száma.

Augusztus eleje óta több mint 100%-al nőtt a BTC shortok száma, vagyis az elmúlt két hétben egyre többen fogadtak a bitcoin árfolyamának növekedése ellen. 

Ugyanezen időszak alatt a longok, tehát az áremelkedésre játszók száma viszont szépen visszaesett.

A piac ciklikusságából most az következne, hogy a trend hamarosan megfordul és ismét a longok fogják átvenni a vezető szerepet. Ha összehasonlítjuk a két ábrát, különösen a shortoknál látható jól, hogy utoljára idén áprilisban jártunk a mostanihoz hasonló magasságokban. Egészen pontosan április 10-én, mikor is azok számának csökkenésével, a BTC is megindult felfelé és néhány hét alatt közel 10 000 dollárig emelkedett.

Mindez két dolgot jelenthet. Az egyik, hogy a piac szereplői jelenleg nem igazán derűlátóak és további áresésekre számítanak. A másik, hogy ezt a 6000 dollár körüli sávot sokan jó beszálló pontnak tartják és elkezdtek bitcoint venni, ugyanakkor short pozíciókkal akarják bebiztosítani, hogy egy esetleges árfolyamzuhanás ne okozzon számukra veszteséget. Ez utóbbit talán alátámaszthatja az is, hogy egyre fokozódik a pénzintézetek érdeklődése a bitcoin iránt és már mindenki várja az ETF-ről szóló újabb döntés meghozatalát, valamint a BAKKT indulását. Mi persze örülnénk, ha továbbra is kitartana ez a szint, mert ha a bitcoin a szegről-végről rokonának tartott arany példáját követné, az még a legedzettebb hodlerek idegeit is kikezdhetné.

Megragadják-e a medvék a bikák szarvát?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img