A bitcoin kereskedelem forgalma többszöröse az aranypiacénak

spot_img

A Bitcoint sokszor digitális aranynak is nevezik. Ezt az összehasonlítást egyes elemzők elutasítják, mások viszont a BTC-t, a több ezer éve meghatározó szerepet betöltő arany első igazi ellenfelének tekintik. Szerintük a bitcoin sokkal jobban megfelel a digitális kor kihívásainak. Mivel csak egy fix mennyiség áll belőle rendelkezésre, sokkal ritkább az aranynál, könnyebben hordozható és osztható részekre, valamint hamisítani sem lehet.

Az arany piac mérete jelenleg meghaladja a 7 billió dollárt. Ha eljátszanánk azzal a gondolattal, hogy egy nap a bitcoin átveszi az arany szerepét vagy piaci részesedése megközelít azt, akkor ezt a számot 21 millióval (a bitcoinok maximális számával) elosztva azt kapnánk, hogy 1 BTC 333 333 dollárt érne, ami ma valahol egy 90 és 100 millió forint közötti összegnek felelne meg.

Személy szerint nem gondolom, hogy az arany csak úgy hip-hop eltűnne, de vannak olyan jelek, melyek azt mutatják, hogy a bitcoint jelenleg vonzóbbnak találhatják a befektetők. Az elmúlt egy évben, a bitcoin kereskedelem forgalma sokszorosan meghaladta az arany piac forgalmát és ezen a trenden a már jó 8 hónapja tartó medve piac sem tudott változtatott

A végére azért még ide írnám, hogy én senkinek sem ajánlom hogy most azonnal rohanjon és váltsa minden pénzét bitcoinra, mert egyszer talán majd sokat fog érni. Sőt, egy újabb gazdasági válság esetén valószínűleg az arany ismét kiemelkedően jól fog teljesíteni. De a megfelelő törvényi szabályozás és intézményes támogatás mellett, még a BTC-nek is bőven lesz tere a növekedésre. Ezen feltételek teljesüléséhez pedig napról napra közelebb kerülünk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img