“A Bitcoin hülyeség”- írta a blogger, majd a bankja elzárta a saját 300.000 dollárjától

spot_img

Mr. Moneymustache nevű blogger 2018 elején, remek időzítéssel írta meg a “Miért hülyeség a Bitcoin?” cikkét, amelyre a mai napig hatszázvalahány komment érkezett. A cikk és a kommentek tartalmába nem mennénk bele, az előző vásárlói ciklus tetején íródott, ennek megfelelően felháborodott hangnemben a kriptopénzek értéktelensége és használhatatlansága miatt, a szokásos érvek emlegetésével.

Aztán múlt héten történt egy ilyen vele:

A bankszámláját, melyen a házvásárlásához gyűjtött pénze volt, befagyasztotta a számlavezető Capital One. A feloldáshoz hívnia kellett őket, de várakoztatták és nem sikerült beszélnie senkivel. A váratlan helyzet, pont egy házvásárlás előtt, mikor bármelyik pillanatban szükség lehet a pénzre, nyilván indulatokat és felháborodottságot szült:

https://twitter.com/mrmoneymustache/status/1029112929138892801

“Pénzügyek befagyasztva, a házvásárlás meghiúsulhat, de mások a meglévő házukat vagy autójukat is elveszthetik, akár bírságot is kaphatnak, ha nem tudják a törlesztőiket vagy az adót befizetni egy befagyasztás miatt. És képtelenség őket elérni, hogy a feloldáshoz.”

Aztán bloggerünk végül 40 perc várakozás után érte el a bankot, és kifejtette, hogy ez még mindig jobb, mintha mondjuk ellopták volna a pénzét. A további tweetekben bankváltásról értekezik, végül pedig arról, hogy a Capital One biztonsági főnökétől kapott egy hívást, amelyben elnézést kértek a biztonsági folyamataik felülvizsgálatát ígérték. Ez valószínűleg a 100.000 twitter követője erejének köszönhető és nem egy általános jelenség.

A korábbi cikkjének kritikusai persze érthető módon rácuppantak a témára: Na hogy is volt ez, hogy nincs értelme a kriptopénzeknek? Saját bőrén tapasztalta meg, hogy a világ milliárdnyi emberének milyen bankolási problémái vannak elnyomó rezsimek, gazdasági válságok alatt, vagy csak simán a fejletlen bankrendszernek köszönhetően. A Bitcoin lényege pont az, hogy amíg a kulcsainkat mi kezeljük, senki nem akadályozhatja meg, hogy rendelkezzünk a javainkkal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img