A tőzsdei bevételek duplázódhatnak idén

spot_img

A Bloomberg által idézett Sanford C. Bernstein & Co. elemzése szerint az idei évben több, mint duplájára, 4 milliárd dollárra emelkedhet a kriptotőzsdék összes bevétele, ha csak a kereskedési díjakból származó bevételeket nézzük. Nem tűnik túl halottnak a piac.

2017-ben a világ kriptotőzsdéi 1,8 milliárd dollárt bevételt termeltek, ami a hagyományos tőzsdék világszintű bevételeinek 8%-ának felel meg. A decemberi és januári eleji csúcsokról történt látványos összeomlás ellenére a tradicionális piaci szereplők, bankok számára is lehetőségekkel kecsegtet a terület: vagyonkezelési, tárolási és árjegyzési feladatokat láthatnak el. A tétovázás oka még mindig az átfogó szabályozás hiánya, nem pedig az árfolyamok esése.

A hagyományos szereplők tökölése az utóbbi években óriásokká vált kriptós szolgáltatók számára remek hír: A vásárlásra általunk is ajánlott amerikai Coinbase egyes hírek szerint már 20 millió körüli felhasználóval rendelkezik, az érdeklődés pedig a piaci gyengélkedés ellenére sem látszik elapadni, hozzájuk folyik be az összes tőzsdei bevétel 50%-a. Vezető pozíciójukat eszük ágában sincs feladni, mára átlépték az 1000 dolgozót és folyamatosan új területeken próbálják megvetni a lábukat a szolgáltatások (és bevételek) bővítése érdekében:

Decentralizált szemályazonossággal foglalkozó startupot vett a Coinbase

A tőzsdék között napjainkban egyértelműen a Binance a nyerő, akik nem csak rövid idő alatt váltak piacvezetővé, de szimpatikus kommunikációjukkal, decentralizációt célzó fejlesztéseikkel, és az állami szabályozás területén végzett üttörő munkájukkal remek képet alakítottak ki magukról a közösség körében.

Probléma is van azzal, hogy ez a két szereplő ennyire hangsúlyossá vált a brókerek és tőzsdék között. Egy, például a Coinbase-t (és húszmillió felhasználóját) érő, komolyabb hack esetén milliárd dollárok veszhetnek el, a piac fejlődését visszavető tömeges kiábrándulásról nem is beszélve. Egy biztos: Az aranyláz idején sem az aranymosók lettek tömegesen gazdagok, hanem azok, akik közlekedéssel, szerszámokkal, szolgáltatásokkal lehetővé tették az őrületet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img