25-50%-os forgalomcsökkenés a legújabb kínai tiltások hatására

spot_img

Kína további intézkedésekkel biztosította, hogy az ország lakossága semmilyen formában ne kerülhessen kapcsolatba a kriptopénzekkel. Két hónapja száznál is több külföldi tőzsde kitiltásáról számoltak be, de a lista tegnap 124 további névvel bővült. A mostani tiltás már szinte az összes ismertebb kriptotőzsdét érintette.

A legnagyobb vesztesek között ott van például a Bitstamp, a Gemini, a Coinbase.Pro, a CEX.IO és a Bitfinex is, melyek forgalma mintegy 50%-al esett vissza, de a Kraken, Bittrex, Binance trión is 25-35%-al kevesebb ügyletet bonyolítottak.

A tőzsdék elérhetetlenné tétele mellett több jelentősebb kriptopénzekkel foglalkozó híroldalt is lekapcsoltak, illetve egyes régiókban megtiltották, hogy bármilyen előadóhelyen, szállodában, bevásárlóközpontban, stb. ezzel a témával kapcsolatos rendezvények kerüljenek megrendezésre. A szisztematikus tisztogatás okaként sokan egy kínai állami kriptotőzsde indulását sejtik és hogy a hatóságok ennek előkészítéseként tüntetik el a nem kívánatos versenytársakat. A hírek hatására az árfolyamok alakulásában semmilyen jelentős változás nem következett be.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img