Ha válság lesz, a fiatalok átnyergelnek BTC-re?

spot_img

Először történt meg a gazdaságtörténetben, hogy az amerikai háztartások megtakarítása meghaladta az ezer milliárd dolláros értékhatárt. Ennek hátterében a részvény és az ingatlanpiac szárnyalása áll, szakértők szerint azonban a nagy emelkedést összeomlás követheti, méghozzá hamarosan.

A korábban sosem látott összérték a megtakarításokban azzal párhuzamosan jelent meg, hogy az amerikai családok bevételei szinte semennyit sem változtak, a folyamat sokak szerint hosszútávon fenntarthatatlan.

“A megtakarítások nem növekedhetnek ennyivel gyorsabban, mint a bevételek, előbb vagy utóbb korrekció lesz, akárcsak 2000-ben vagy 2007-ben.”Russ Mould, az AJ Bell Investment befektetési igazgatója.

Mould egyetértett abban, hogy az amerikai részvények a valaha látott legerősebb bikapiacon vannak túl, emellett az ingatlanok értéke is magas, ez a két tényező vezetett a háztartások megtakarításainak jelentős növekedéséhez. Azonban ha a növekvő megtakarítások mögött nincsenek megnövekedett bevételek, akkor fennáll a korrekció veszélye.

A megtakarítások és a tényleges bevételek közötti különbség az értékpapírok, az ingatlan és egy sor egyéb vagyonelem árának zuhanásában fog kiütközni, a szakember szerint amit most látunk, az figyelmeztető jel. Mindemellett a globális adósságállomány kétszázötvenezer milliárd dollár, hogy ez a két tényező együtt kisebb korrekcióhoz, vagy globális összeomláshoz vezet-e, egyelőre bizonytalan.

A bitcoin az aranyhoz hasonlóan tartalékképző sokak szemében, hiszen nincs összefüggésben a tágabb pénzügyi viág történéseivel. Ennek ellenére a Bitwise Asset Management munkatársa egy, a Bloombergnek adott interjújában azt mondta, hogy a a globális gazdaság nehézségei nem jelentenek garanciát a bitcoin árfolyamának emelkedésére.

A millenial generáció egyharmada mégis azt tervezi, hogy kriptopénzt vásárol, 80%-uk már hallott a területről, ha valóban válság lesz, jó eséllyel választják sokan az arany mellett a bitcoint menedékként egy kutatás szerint.

Ha most szeretnél bitcoint, litecoint, ethereumot vagy ethereum classicot vásárolni, mi a Coinbase használatát javasoljuk. Ha magyar nyelvű szolgáltatást keresel, a nagy választékkal rendelkező Coincash-t ajánljuk, mindkettő megbízható és könnyen használható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img