A negyedik legnagyobb alapkezelő is belép a kripto piacra

spot_img

A Fidelity egy globális alapkezelő, mely egyike a legnagyobb, kripto iránt érdeklődő intézményeknek. Az általuk kezelt vagyon jelenleg 2400 milliárd dollárra tehető, ezzel a övék a világ negyedik legnagyobb befektetési alapja.

Míg korábban már terjedtek olyan pletykák, hogy a Fidelity is részese lenne a New York-i tőzsde által támogatott BAKKT bitcoin kereskedőháznak, végül mégis úgy döntöttek, hogy saját befektetési termékkel állnak elő. Maga a Fidelity igazgatója, Abigail Johnson erősítette meg, hogy az év végéig várhatóan bevezetik ezt a szolgáltatást.

“Egy hosszú listát állítottunk össze a Bitcoin, az Ethereum és már kriptopénzek lehetséges felhasználási módjairól. A legtöbbet mára elvetettük, ugyanis mint kiderült, az ügyfeleinket egyáltalán nem azok a dolgok foglalkoztatják, mint amikre mi gondoltunk. A piac elvárásainak szeretnénk megfelelni.” – mondta az igazgatónő.

2017. májusában egyébként Abigail is előadóként vett részt az egyik legjelentősebb blokklánc eseményen, a New York-i Consensus-on, ahol azt mondta, hogy hisz a bitcoin jövőjében és lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy megtakarítás kezelő programjuk részeként a Coinbase-en vásárolt kriptopénzeik értékét is nyomon tudják követni a Fidelity rendszerében. Remélhetőleg a jövőben nőni fog a hozzá hasonló, kripto iránt elkötelezett döntéshozók száma.

Az elmúlt két hétben egyébként már jó fél tucat nagyobb bank és pénzintézet vezető döntéshozója jelentette be (pl.: Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley, Bank of America), hogy készen állnak hasonló szolgáltatásaik beindítására.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img