Elhalasztották a CBOE ETF-ről szóló döntést

spot_img

Tegnap még csak találgattuk mi fog történni, éjjel azonban bejelentették: a SEC elhalasztotta a CBOE SolidX/VanEck ETF-ről szóló döntést.

Az amerikai törvények értelmében a benyújtott ETF kérelemre az állampolgárok is reagálhatnak, a beadványhoz pedig már 1400-nál is több komment érkezett. Az eddigiek mellé a hatóság azonban további hozzászólásokat vár és ezek beküldésének határidejét újabb 21 nappal meghosszabította. A hivatalos közleményben továbbra is a piaci manipulációkat tartják a legnagyobb veszélynek. Az új határidő a döntés meghozataláig december 29, melyet ezt követően már csak egy alkalommal, 45 nappal lehet tovább lehet halasztani, így legkésőbb 2019 februárjában kell elfogadniuk vagy végleg elutasítaniuk az ajánlatot.

Annak ellenére hogy a jövőre nézve precedensként szolgálhat a CBOE ETF-ről szóló döntés, a jelenlegi határozat összeállítását kicsit elkapkodták. A végén például több helyen is “placeholderekkel” kitöltött sorokat találhatunk.És bár mindenki esésre számított, a bejelentést követő órákban az árfolyamok felfelé indultak el. A rallit a két napja tett xRapid bejelentés óta szárnyaló Ripple vezeti.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img