Kriptotőzsdék az ügyfelek ellen?

spot_img

A napokban lett elérhető a New York-i Ügyészi Hivatal által készített 42 oldalas jelentés, ami az államban működési engedéllyel rendelkező kriptotőzsdéket vizsgálta. A dokumentumban több, korábban nyilvánosságra nem hozott adat is szerepel, akit érdekel a téma annak érdemes átfutnia rajta.

A felmérés még egy áprilisban kiküldött kérdőív alapján készült, ezek alapján pedig három jelentősebb veszélyforrás került megállapításra:

A tőzsdék nem biztosítanak egyenlő esélyeket. Több helyen is szivesen látják az olyan professzionális ügyfeleket, akik automata, nagy sebességű kereskedést lehetővé tevő robotokat használnak és így jogosulatlan előnyre tesznek szert a többi felhasználóval szemben

A tőzsdék visszaélnek a rendelkezésükre álló információkkal. Maguk a tőzsdék is kereskednek olyan információk alapján, amelyek nem elérhetőek a nyilvánosság számára.

A tőzsdéken nem biztosítottak az ügyfelek számlái. Nem lehet meghatározni, hogy egy adott pillanatban a tőzsdék tényleg rendelkeznek-e azzal a kriptopénz mennyiséggel, ami állítólag az ügyfeleik számláján szerepel.

A jelentésből számomra legmegdöbbentőbb a második ponthoz kapcsolódó kép és magyarázat volt. Az ábrán azok a tőzsdék láthatóak, akik a saját platformjukon is aktívan kereskednek.

“A Coinbase platformon, a teljes forgalom 20%-át a saját maga által folytatott kereskedés teszi ki.” – írja a jelentés 25. oldala.

Szerintetek ez kimeríti a belső kereskedés fogalmát?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img