A Google döntése adhat újabb lökést a Brave-nek

spot_img

A tegnapi nap folyamán a magyar sajtó is beszámolt egy nemrég Chrome böngészőben felfedezett módosításról:

“A Chrome eddig úgy működött, hogy lehetőséget adott arra, hogy a felhasználó bejelentkezzen a böngészőbe a Google-fiókjával, és ezzel szinkronizáljon olyan adatokat, mint a böngésző beállításai, a böngészési előzmények, a mentett jelszavak és a könyvjelzők. Ez egy remek kényelmi szolgáltatás, ha az ember tud róla, hogy igénybe veszi, és hajlandó ezért megosztani ezeket az adatokat a Google-lel. 

Ahogy azonban több szakértő is kiszúrta az elmúlt napokban, a böngésző a 69. kiadásától kezdve úgy működik, hogy amikor valaki bejelentkezik a Google bármelyik szolgáltatásába, például Gmailbe vagy Youtube-ra Chrome-ból, az automatikusan belépteti a böngészőbe is, ami sokakból ellenérzést váltott ki, mert attól tartanak, hogy a Google az akaratuk ellenére mászik bele az adataikba.”

A Google magától egyáltalán nem közölte a változtatást, holott a Chrome 69-et már szeptember 5-én kiadták.” – Index

Az új rendszer ellen sokan, például a vállalat volt alkalmazottai is felemelték a szavukat, hiszen ezek szerint már hetek óta emberek százmilliói szinkronizálják minden adatukat a Google-lal anélkül, hogy ebbe beleegyezésüket adták volna. Márpedig egy böngésző olyan dolgokat is tudhat rólunk, amit még a hozzánk legközelebb állóknak sem mondanánk el. A bizalom nem megújuló energiaforrás és egy ilyen lépéssel pillanatok alatt veszhet el az évek kemény munkájával megszerzett felhasználói hűség, ami a személyes adatok védelmét előtérbe helyező alternatívák számára jelenthet hatalmas lehetőséget.

A Brave július közepén még csak hárommillió, szeptember elején viszont már négymillió felhasználóval rendelkezett a böngészők zsúfolt piacán.

“Azok a felhasználók akik a Brave-et használják, nem fognak reklámokkal találkozni, mert ezeket a böngésző automatikusan letiltja. Helyette naponta néhány alkalommal, a Brave által közvetített hirdetéseket tekinthetnek meg, amiért cserébe BAT tokeneket szerezhetnek. Ezeknek a tokeneknek az ad értéket, hogy a Brave a hirdetők által neki fizetett összeg 70%-ból BAT tokeneket vásárol és azokat visszaosztja a felhasználók részére, vagyis fizet a reklámok megtekintéséért.”

A Brave böngészőt a hivatalos honlapról, a BAT tokeneket a Binanceről szerezhetitek be legkönnyebben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img