Circle CEO: “Az internet egy kedves kísérletnek fog tűnni a tokenizációs forradalomhoz képest”

spot_img

A Kripto Akadémia hasábjain rendszeresen előkerül a tokenizáció, mint a kriptopénzek adopciójának egyik legfontosabb területe. A mainstream tech média által “blokklánc unikornisnak” (1 mrd dollárnál magasabb értékeléssel rendelkező) nevezett Circle szerint is a tokenizáció a jövő.

Kriptós körökben a Circle neve összemosásra került a Goldman Sachs-szel. A bank valójában csak egy volt a cég számos befektetője közül, akik között például a kínai Bitmain is megtalálható. A rendelkezésükre álló pénzmennyiséget a pozíciójuk megerősítésére és a hosszú távú terveikhez szükséges alapozásra költik. Megvásárolták például a Poloniex tőzsdét, amelynek feljesztésével a Binance első helyét tervezik veszélyeztetni. A 2018-ban kezdődött stablecoin robbanásból is kiveszik a részüket, kibocsátották a dollár árfolyamát követő USDC-t, mely a Poloniexen kívül néhány más tőzsdén is elérhető.

SeedInvest – Tinder korai fázisú startupok iránt érdeklődő kisbefektetőknek. Válogass, olvass, told be a zsozsót, aztán várd a pénzesőt

Október eleji hír volt, hogy a Circle a SeedInvest nevű platformot is megvásárolta, mely kisbefektetőknek teszi lehetővé a seed, “magvető” befektetési fázisba ért cégekbe történő befektetést. A Seedinvest koncepciója már alapból forradalmi, hiszen a felhasználók akár 500$-ral beszállhatnak egy-egy robbanási szakasz előtt álló startupba.

A Circle CEO-ja, Jeremy Allaire szerint a jövő “minden tokenizációjáról” fog szólni, a hagyományos pénzügyi rendszer digitálisra fog váltani. Ebben a forradalomban pedig a törvényileg szabályozott tőkebevonást (valójában az ICO-khoz hasonló modellt alkalmazva) lehetővé tevő SeedInvest és a Poloniex is sarokkövek lehetnek, miután a Circle egy egésszé gyúrja őket. A vezérigazgató szerint a tokenizáció, a mögötte álló blokklánc technológiával, olyan pénzügyi forradalmat hoz el, melyhez képest az internet egy aranyos kísérletnek fog mindössze tűnni.

Tekintve, hogy az internet teljesen felforgatta az emberiség életét, ez igen erős kijelentés. Vitázhatnánk róla, hogy melyek a világtörténelem legnagyobb hatású technológiai vívmányai, de az internet biztosan elől végezne. Az, hogy egyre több ember szerint ehhez fogható változások előtt állunk, rettentő izgalmas következő néhány évet vetít elénk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img