Kriptósok is ott vannak a leggazdagabb kínaiak között

spot_img

A Hurun nevű kutatóintézet elkészült az idei leggazdagabb kínaiak listájával. Ez volt a huszadik éves listájuk és most már a kriptopénzekben mozgó üzletemberek is képviseltetik magukat rajta.

Érdekes, hogy a listán belül a blokklánc ipar volt a leggyorsabban növekvő kategória, ami azt jelenti hogy ebből a körből jutott be a legtöbb új arc a leggazdagabbak listájába, ahová csak az évente 200 millió dollárnál többet besöprő személyeknek jutott hely. A blokklánc iparból így összesen 13-an kapaszkodtak fel.

Egy 95. helyezéssel éppen csak befért a leggazdagabb százba Zhan Micree, a Bitman társalapítója 4 milliárd dolláros vagyonával. A második kriptós messze elmaradva a 204. helyen végzett, ő Jihan Wu, aki szintén a Bitmain alapítói közül került ki. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója és alapítója a kriptósok közül a harmadik leggazdagabb, míg a teljes listát alapul véve csak a 230. lépcsőfokra volt elég az ő kétmilliárdos vagyona.

A 13 blokkláncban mozgó kínaiból a összesen ötnek van köze a Bitmain nevű bányász vállalathoz. Xu Start, az OKCoin alapítója is felkerült, ahogy Lin Li, a Huobi tőzsde feje is. A Canaan nevű kínai bányászcégből is három ember képviselteti magát.


A blokklánc ipar gazdagjai balról jobbra az oszlopok: helyezés a teljes listán, vagyon jüanban, név, kor, vállalat. Forrás: Trustnodes

A leggazdagabbnak idén – négy év alatt már másodszor, Jack Ma bizonyult, a kínai Amazon, vagyis az Alibaba alapítója és vezetője. 39 milliárd dolláros vagyona három milliárd dollárral több, mint az ingatlanfejlesztésben utazó, második helyre befutott Evergrande-s Jiayin Xu vagyona.

Ha szeretnél elmerülni a teljes statisztikában, ajánljuk a Hurun oldalát, ahol különböző érdekes bontásokban foglalkoznak a leggazdagabb kínai polgárokkal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img