Halálos késelés egy személyes BTC adásvétel kapcsán

spot_img

Norvégiában holtan találtak egy embert lakásában, noha egyelőre nincs arra utaló jel, hogy közvetlen kapcsolat lenne személyes bitcoin értékesítésének a tragédiával, az összefüggés jó okkal valószínűsíthető. A hétfő reggel, oslói otthonában megtalált 24 éves férfi korábban nagy készpénz összeg ellenében adott el BTC-t, ezt több forrás is megerősítette a norvég TV2 szerint.

Otthonában tartotta pénzét, arról egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikor találkozott a vevővel. Az oslói rendőrség nyomozócsoportjának vezetője nyilatkozata szerint “tudatában van” a bitcoinhoz kötődő információkhoz, erről azonban a nyomozás jelenlegi szakaszára hivatkozva nem kívánt többet mondani.

A TV2 információ szerint az áldozat barátai tudtak arról, hogy jelentős mennyiségű készpénzt tart a város egyik legjobb részén lévő lakásában a bitcoin eladás óta. Miután hétfőn nem jelent meg munkahelyén, az egyik lakótársa találta meg holttestét, legutóbb vasárnap este látták, amikor mindenki lefeküdni készült.

Az egyelőre rejtély, hogy az elkövető hogyan jutott be a lakásba és ölte meg a férfit anélkül, hogy bárkit felébresztett volna. Cikkünk megjelenésekor a bűnügyi szakértők még dolgoznak a helyszínen, egyelőre nem tartóztattak le senkit és gyanúsított sincs az ügyben.

Idén már több támadás is történt jelentős mennyiségű kriptopénzt birtoklók ellen világszerte.

Az eset rávilágít arra, hogy mennyire óvatosan kell eljárnia mindenkinek, aki komoly kripto vagyonnal rendelkezik. A Kripto Akadémia pénteken jelentkezik egy anyaggal, melyben bemutatjuk, hogyan kerülhetjük el a támadásokat. Addig is tegyétek meg, hogy nem dicsekedtek azzal, hogy már 1975 óta bányásztok bitcoin, étert és egyebeket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img