Jön: Bitcoin fedezetű token

spot_img

A hét egyik legérdekesebb híre: egy új ERC20 standardú, Ethereum blokkláncon futó token fog megjelenni jövő januárban, ez pedig a WBTC, vagyis Wrapped Bitcoin, ami egy Bitcoin fedezetű, annak árfolyamát 1:1 arányban követő token lesz.

Az ötlet megalkotói a Goldman Sachs által szponzorált BitGo, a decentralizált tőzsdéjéről ismert Kyber Network és a Republic Protocol.

A várakozások szerint a WBTC a bitcoin stabilitásával és az ethereum flexibilitásával fog bírni. Benjamin Chan, a BitGo CTO-ja egyenesen a bankjegyek megjelenéséhez hasonlította a tokent: ahogy azok leváltották a nehézkes fémeket és érméket a múltban és reprezentálták azok értékét egy papírdarabon, úgy fogja képviselni a bitcoint a WBTC az Ethereum blokkláncon.

Az elképzelés az, hogy mivel a bitcoin nehezen adaptálható, a WBTC felhasználható lesz okos szerződések, decentralizált alkalmazások és áltálában Web3-as koncepciók megvalósítására. Az Ethereum platform minden előnyét kombinálja a Bitcoin domináns pozíciójával.

Abból a célból, hogy a WBTC megtartsa piaci értékét, a tokenek kibocsátásával párhuzamosan a BitGo letétben, egy hideg tárcában fog elhelyezni bitcoinokat. A stabilitásért a proof-of-reserves protokoll felel majd, aminek hála egy weboldalon is bárki számára ellenőrizhető lesz a WBTC teljes készletmennyisége.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img