Elindult az első dApp az OMG-n

spot_img

Hivatalosan is elindult az első decentralizált alkalmazás az OMG blokkláncon, igaz még csak a Plasma nevű teszthálózaton. Az OMG feltett szándéka, hogy felhasználóbarát decentralizált alkalmazásokat hozzon létre, a jelenlegi nehézkes, magas belépési küszöbbel és emiatt jelentéktelen júzerbázissal rendelkező dApp-ok helyett. Jelentjük: nem is lett rossz, lássuk a részleteket.

A múlt heti prágai Ethereum Devconon már bejelentették, pár napja pedig megjelent a Hoard csapatától a Plasma Dog, egy oldalnézetes, pixels grafikájú Mario-szerű árkád játék.

A lényege pofonegyszerű: menj végig a pályán, ugorj az ellenfelek fejére, hogy eltüntesd őket és gyűjtsd az érméket (amik UTXO kriptopénzek). Alapvetően nem különbözik más hasonló (nem decentralizált) játékoktól és ez benne a jó. Ha egy átlagos felhasználót elé ültetnénk, csak annyi különbséget venne észre más játékhoz képest, hogy indításkor meg kell nyomnia egy tárcakészítés gombot. Ennyi. A megszerzett tokenek pedig a tárcán tárolódnak, bár a dolog tesztjellege miatt túl sok dolgot nem tudunk azokkal kezdeni.

A játék maga teljesen élvezhető ha épp egy ilyenhez van kedvünk, az ellenfelek egyébként double-spend, uncomfirmed transaction és más belsős poénokból alkotott gonosz kis figurák képében tűnnek fel.

A PlasmaDog-gal ill. a decentralizált játékok kifejlesztésével a Hoard fejlesztői azt szeretnék elérni és megmutatni, hogy a játékbeli tárgyak, összegyűjtött kriptopénzek, karakterek, avatarok vagy achievementek tulajdonként birtokolhatóak és tárolhatóak – hála a blokkláncnak.

A PlasmaDogs kétség kívül egy felhasználóbarát, szimpla webes játék. Túl sok mindenről nem lehet csámcsogni rajta, de kiindulópontnak jó lehet.

Kirpóbáláshoz ide kattints.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img