A SEC rátalált az EtherDelta-ra: majdnem 400.000 dollár a büntetése

spot_img

Az Amerikai Tőzsde- és Értékpapírfelügyelet, a SEC újra villantott: a héten kiadott közleményükben felvázolták, hogy az EtherDelta nevű okos szerződésekkel működő decentralizált kriptotőzsdét megbüntették, mivel a digitális értékpapírnak bélyegzett ERC-20 tokeneknek biztosított kereskedési felületet, amit csak bejegyzett és szabályozott tőzsdék tehetnek meg.

Az EtherDelta nem jegyeztette be magát tőzsdeként és más kivételes engedélyért, sem folyamodott.

A SEC szerint az EtherDelta kereskedési felületén a cserék túlnyomó többsége a 2017-es DAO jelentésük nyilvánosságra hozása után ment végbe. Abban a SEC lefektette, hogy bizonyos digitális eszközök, mint pl. a DAO tokenek értékpapírnak bizonyulnak és az ezek kereskedését lehetővé tévő szereplőknek meg kell felelniük a SEC által támasztott működési követelményeknek. Az EtherDelta ezeknek nem felelt meg, miközben 18 hónap alatt több mint 3,6 millió cserét bonyolítottak a tőzsdén.

A SEC közleménye alapján a tulajdonos Zachary Coburn nem tagadta le, de nem is ismerte el a vádakat. Coburn együttműködött a SEC-el és ügye rendezése került. Büntetése 75.000 dollár volt, amihez 13.000-es ítélethozatalig fizetendő kamatot vágtak hozzá és egy 300.000 dolláros disgorgement-et, vagyis vagyoni előny elvonását állapítottak meg.

Először fordult elő, hogy a SEC egy konkrét kriptotőzsde tulajdonosát találta és büntette meg a tőzsde regisztrálásának elmulasztása miatt.

(SEC)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img