Az Egyesült Királyság visszatartja Venezuela aranyát

spot_img

Az Egyesül Királyság központi bankja megtagadta, hogy Venezuela hozzájuthasson 14 tonna (~$550m) aranyhoz, amelyet a szigetországban helyeztek el megőrzésre. Az indoklás szerint az intézmény felügyelő szervei attól tartanak, hogy a Maduro elnök személyes céljaira használná fel az aranyat, ezért azt szeretnék, ha az ország vezetője tisztázná, miért szeretné azt visszaszállítatni Venezuelába

Alig néhány nappal ezelőtt Donald Trump elnök is az ország aranyszektorát ellehetetlenítő szankciókat léptetett életbe, amivel azt gátolnák, hogy a venezuelában kibányászott aranyat Iránba szállíthassák, mellyel szemben szintén szigorításokat vezettek be.

Kizárták Iránt a bankok nemzetközi utalásait bonyolító rendszerből

Ahogy az iráni eseményekkel foglalkozó irásunkat, úgy ezen cikkünk sem az egyik vagy másik, ügyben érintett fél iránti szimpátia miatt született. csupán szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy a gazdasági és kereskedelmi háborúk nemzetállami szinten is, az értéktárolásból és a tranzakciókból a harmadik feleket kizáró megoldások felé fordíthatják a döntéshozók figyelmét. Venezuela erre irányuló törekvései eddig egyébként nem nevezhetőek sikeresnek. A hiperinfláció miatt az állam által kibocsájtott Petro elnevezésű kriptopénz helyett, egyre nagyobb számban menekíti Bitcoin-ba és Dash-be vagyonát a helyi lakosság.

Bitcoin, Dash > Bolivár, Petro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img