A BCHABC nyerte a hash war első csatáját

spot_img

A tegnap esti órákban aktiválódott a Bitcoin Cash hard fork, amivel létrejöttek az ABC és SV láncok. Bár a napokban egyértelműen az SV mögötti erők uralták a hálózatot, tegnap az Antpool (Bitmain) és az ABC-t támogató többi pool is begyújtotta a rakétákat.

Az erőviszonyok képe így erről…

erre változott:

A BCH ABC jelenleg 41 blokk előnyben jár az SV-hez képest, ugyanakkor még korai lenne kijelenteni, hogy melyik lesz a domináns lánc. Az SV-t támogató hash power nagy valószínűséggel most Bitcoin bányászatra váltott és arra vár, hogy az ABC által mozgósított erők mikor hagyják el a BCH hálózatát. Az extra számítási kapacitás folyamatos fenntartása nem olcsó mulatság. Ennek költségei napi szinten százezer dollárokban mérhetők.

A forkot megelőző órákban az egész piac megérezte a harcoló felek között kialakult feszültséget. A Bitcoin 12%-ot veszített értékéből és bár az altcoinok többsége még ennél is nagyobb mértékben zuhant, az XRP most biztosabb választásnak tűnhetett az Ethereumnál és kisebb mértékű zuhanásával sikerült átvennie a második helyet a kriptopénzek rangsorában. Ugyancsak csere történt az 5. és 6. helyeken, ahol a Stellar beelőzte az EOS-t.

Árfolyamok tekintetében jelenleg szintén az ABC fork áll most nyerésre. A BCH SV ára $50-ról egészen $230-ig emelkedett, ahonnan a fork előtt nem sokkal $73-ig esett vissza, jelenleg pedig $110-on áll. Egyelőre kérdéses, hogy a kereskedők támogatni fogják-e a coin-t, vagy csak egy gyors pump and dump lehetőségét látták benne.

Akárhogy is, az biztosan kellemetlenséget okoz majd a nyertes számára, hogy a legnagyobb forgalmat bonyolító tőzsde, a Binance a jövőben BCHABC és BCHSV rövidítéssel fog hivatkozni coinokra. Ez egyrészt nem tesz túl jót a Bitcoin Cash brandnek, másrészt zavaros is lehet a dolgok hátterét nem ismerő hétköznapi felhasználók számára. A fork előzményeit feldolgozó cikkeink:

  1. Háromfelé válhat a Bitcoin Cash
  2. Craig Wright tönkretenné a Bitcoin Cash-t, ha nem az ő forkja lenne a domináns
  3. Jelenleg Craig Wright a Bitcoin Cash ura
  4. A kínai adóhivatal dönthet a BCH vitában?
  5. Calvin Ayre: a BCH SV milliárdos támogatója
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img