Napi összefoglaló (2018.11.20)

spot_img

Tegnap ismét 30 milliárd dollárral csökkent a kriptopiac teljes kapitalizációja. A legtöbb coin újabb 15-20%-os veszteséget szenvedett el, a tavalyi csúcs óta az egész szektorra kivetített veszteség pedig meghaladta a 82%-ot. Technikai szempontból a Bitcoin egyértelműen a túladott zónában van, de egyelőre nincsen tudomásunk egyetlen olyan katalizátorról sem, ami csökkentené a lefelé tartó momentumot, különösen a Bakkt tegnap este bejelentett halasztása után.

BREAKING: elhalasztódik a BAKKT indulása

A zuhanást követő mini korrekció legnagyobb nyertese az Olive lett (+79.91%), vesztese pedig a GSENetwork(-50.47%). Most pedig lássuk milyen említésre méltó dolgok történtek a tegnapi nap folyamán:

Kétségek. Bár olyan világcégek mint az IBM és a Mastercard már felültek a blokklánc vonatra, vannak akik még várnának annak bevezetésével. Közéjük tartozik a TransferWise is, ami csak akkor társulna a Ripple-el, ha azt még több bank használná. A már 70 országban (köztük hazánkban) is működő, olcsó nemzetközi utalásokat bonyolító cég további bizonyítékokat akar a technológia hasznosságáról.

“Hallottuk, hogy sok ember álmodozik erről, de miután jobban utánanéztünk, arra jutottunk, hogy papíron ugyan jól néz ki, de a hétköznapokban nincs túl sok gyakorlati haszna. Nem látjuk, hogy ez miképpen tehetné gyorsabbá, olcsóbbá a szolgáltatásainkat.”nyilatkozta a TW társalapítója.

Keresztes hadjárat. Múlt hét pénteken az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet(SEC) két amerikai ICO-t (Airfox, Paragon) is megbüntetett, mert azok nem regisztrálták magukat a hatóságnál, így pénzgyűjtésüket illegálisnak minősítették. Ezt sokan egy szélesebb körű, ICO-kat ellenőrző nyomozás sorozat előszelének tekintik. Egy floridai befektetési csalásokra szakosodott ügyvéd szerint:

“Közeleg a globális leszámolás. A kormányt nem félemlítheti meg néhány hippi libertáriánus és anarchista.”

Veszteség. Az őszi botrány után, az OKEx ismét kivívta a kereskedők haragját. A tőzsde a múlt héten idő előtt zárta le a Bitcoin Cash határidős kereskedését bonyolító piacát, ezzel egyoldalúan módosítva annak felhasználási feltételeit. Nyilatkozatuk szerint a Bitcoin Cash hard fork túl sok bonyodalmat okozott volna a kereskedésben, a piac lezárásának előzetes bejelentése pedig hatalmas kilengéseket okozhatott volna az árfolyamban. A meghirdetett idő előtt lezárt szerződések miatt, egyes traderek millió dolláros károkról számoltak be.

A határidős szerződéseket sokan egyfajta biztosítékként használják, vagyis ha például az árfolyam emelkedésére játszanak, biztonsági okokból nyitnak egy határidős short pozíciót is, amivel mérsékelni tudják veszteségeiket, ha a piac esetleg ellenük fordulna.

Az OKex a felhasználókra hárította a kár megfizetését

 

Szövetség. A világ harmadik legnagyobb kriptotőzsdéje, a kínai Huobi, külön bizottságot hozott létre, hogy szorosabbra fűzze együttműködését a Kommunista Párttal. Bár Kínában tiltott a kriptopénzek kereskedelme, a kormány rendre pozitívan nyilatkozik a blokklánc technológia alkalmazásáról. Augusztusban még egy ismeretterjesztő könyvet is eljuttattak a párt tagjaihoz, amiben 20, a téma ismert szakértői által írt cikkben magyarázták el annak működését.

Cash out. 4 év után kiürült az Ethereum blokkláncot létrehozó genezis address. Az utolsó két hétben mintegy 380 000 Ethereumot utaltak át más számlákra, ezek felhasználásáról egyelőre nem rendelkezünk bővebb információkkal.

3 éve indult el az Ethereum hálózat

Végül pedig egy vicces videó a kriptopénzek elmúlt egy évéről. Reméljük olvasóinknál nem végződik válással ez a kaland.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img