Kriptósokat támadó vírus terjedhet a Telegramon

spot_img

A Telegram egy havi 200 millió egyedi felhasználóval rendelkező chat alkalmazás, melyet a nemzetközi kripto közösség is előszeretettel használ. A program a népszerűségét a teljes anonimitást garantáló algoritmusának köszönheti, ami miatt például Oroszországban be is tiltották a használatát.

A program alapértelmezett beállításai szerint, automatikusan letölt és megjelenít minden chat szobába illesztett képet és gifet. Több kriptós csoportban is olvasni lehetett az a figyelmeztetést, mely szerint ezt kihasználva valaki(k) média fájlokba ágyazott vírusokat kezdtek el terjeszteni. Mivel elviekben lehetséges ez a fajta támadási mód, mi azt tanácsoljuk, hogy kapcsoljátok ki az automatikus letöltéseket, amit mobiltelefonon a

Settings/Data and Storage/Auto-Download Media,

desktopon pedig a

Settings/Advanced/Automatic media download

menüpontjai alatt tehettek meg. Ezt követően egyébként érdemes lehet ellenőrizni a telefon Telegram könyvtárát is, ahol az idők során lementett, akár több gigabájtnyi felesleges gif is fogadhat minket. Néhány hónapja már elérhető a Telegram egy testreszabhatóbb változata, a Bettergram is.

Viszlát Telegram, hello Bettergram!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img