Letartóztatták a romániai CoinFlux vezetőjét, kiadatása Amerikának még kérdés

spot_img

A román Ziar de Cluj beszámolója szerint letartóztatásra került egy helyi bitcoin váltó első embere, Vlad Nistor. A hírek szerint az amerikai hatóságok kérésére fogták el Kolozsvár rendőrei kedden, a kiadatás folyamata még bizonytalan. A váltó nem fűzött kommentárt a történtekhez, sőt, néhány napja még Nistor közelgő rádióinterjúráról írtak.

Az egyik román lap szerint kiadatása a mai napon már meg is történt, más források ezt nem erősítették meg. Csalás, számítástechnikai rendszerekkel való visszaélés, pénzmosás és garázdaság is szerepel a vádak között. A CoinFlux olyan kicsi volumennel dolgozik, hogy nem is szerepel a CoinMarketCap nyilvántartásában, úgy tűnik a hatóságok figyelmét mégis felkeltette.

Nistor nem ismeretlen a közvélemény előtt, ugyanis a Banca Transilvania, az egyik legnagyobb román bank alapítójának fia. A román média egyes orgánumai védelmükbe vették a kétes hírű bitcoin váltó vezetőjét, mondván, hogy még csupán vizsgálati fogságban van, kiadatásának még a gondolata is sérti az emberi jogokat. Sőt, Románia szuverenitását is sértve látják egyesek az amerikai “agresszió” által.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img