Idén 33-szorosára nőtt a blokklánc fejlesztői pozíciók száma

spot_img

Érdekes elemzésbe futottunk ma a LinkedIn, a világ legnagyobb szakmai közösségi hálózatának jóvoltából. A 2018-as, amerikai “feltörekvő foglalkozásokat” kiveséző jelentés több, számunkra hasznos információval is szolgál az iparág fejlődésével kapcsolatban.

A blokklánc fejlesztői pozíciók 33-szoros ugrását a LinkedIn annak tulajdonítja, hogy tavaly télre tetőfokára hágott a globális érdeklődés a kriptopénzek és a blokklánc technológia iránt. A másik a nagy nyertes a “maching learning”, a gépi tanulás, ahol AI programozáshoz konyító szakemberekre van szükség. Meg is jegyzik a jelentésben, hogy nem biztos, a jövőben is ennyi blokklánc fejlesztőre lesz szükség, mint a 2018-as év során. A medve piac érdektelenségi szakaszába lépve már látjuk, hogy ez valószínűleg tényleg így lesz: Sorra húzzák le a rolót projektek és fejlesztőcsapatok. A 2019-re várható trendet azonban némileg ellensúlyozni fogják a hagyományos nagyvállalatok, bankok, biztosítók, állami szervek és a kriptós nagyágyúk pozíciói.

Az idei év amerikai blokklánc álláshirdetéseiben a Solidity, Blockchain, Ethereum, Cryptocurrency, Node.js kulcsszavak futottak, legfontosabb munkaadók az IBMConsenSysChainyard voltak, leggyakrabban New Yorkban, San Franciscóban és Atlantában.

A világ legnagyobb kripto brókere, a Coinbase esetében például épp 45 nyitott fejleszői pozíciót találunk világszerte, ők rendelkeznek annyi aktív és új felhasználóval, valamint befektetéssel, hogy a medve időszakban a termékeik és szolgáltatásaik optimalizálásán dolgozzanak a következő hype ciklus előtt. Legutóbb a Facebook esetében számoltunk be róla, hogy a tech óriások sem mennek el szó nélkül a trend mellett:

Blockchain szakember kerestetik: Lesz Facebook kriptopénz vagy sem?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img