Az Allianz igazgatója betiltatná a kriptovalutákat, de azt mondták neki, hogy jobb ha csöndben marad

spot_img

Korábban oldalunkon is olvashattatok arról, hogy a világ legnagyobb biztosítótársasága, az Allianz is érdeklődik a kriptopénzek és a blokklánc technológia iránt.

Éppen emiatt keltett feltünést, amikor pár nappal ezelőtt a vállalat igazgatója a kriptopénzek betiltását javasolta egy londoni konferencián. Erre reagált a jelenleg legesélyesebbnek tűnő Bitcoin ETF mögött álló VanEck vezetője Gabor Gurbacs, aki szerint inkább a biztosítási szektornak lenne szüksége szigorúbb törvényi szabályozásra:

“Néhány évvel ezelőtt az anyám majdnem meghalt egy autóbalesetben. Mindenre kiterjedő biztosításunk volt az Allianznál, akik megtagadták a fizetést akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna rá és amiért fizettünk. Az Allianz jobban tenné ha befogná a száját.

A biztosítók rendszeresen félrevezetik az embereket, a szabályaik követhetetlenek és rendre cserbenhagyják az ügyfeleiket. Sokkal szigorúbban kellene őket felügyelni, mint a kriptót. Az államonként változó szabályaik miatt, lehetetlen megmondani, hogy mit is vásárolsz tőlük ha szerződést kötsz velük. Biztosítást kötni olyan, mintha kenyeret szeretnél venni, de helyette lószart tennének eléd.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img