Charlie-nak harmadjára is igaza lett

spot_img

A szombati bulvár rovatunk aktuális részének apropóját az adja, hogy ma reggelre a BCH piaci kapitalizációja a Litecoiné alá esett, ezzel pedig két héttel az év vége előtt teljesült a Litecoin projekt alapítója, Charliee Lee év eleji jóslata. Sejtjük, hogy nem a mostanihoz hasonló körülményeket képzelt ugyan, mikor februárban a várakozásairól tweetelt:

“A BTC Ethereum általi trónfosztása soha nem fog megtörténni. Az LTC viszont megelőzi a BCH-t még idén.” Jelen bejegyzés elkezdése óta egyébként oda-vissza előzgetik egymást a felek, az altcoinok rangsorát az határozza meg, hogy melyikük veszít kevesebbet a vérengzésben:

Charlie Lee (borítóképen) akkor került először komolyabban a kriptós közösség céltáblájára, mikor 2017. december 11-én, kevesebb, mint két héttel 20.000-es BTC árfolyam elérése előtt arról tweetelt, hogy “gyerekek, itt bizony hasonló, éveken át tartó eladói piacra számítok, mint amilyet legutóbb láttunk.”

Két héttel a BTC összeomlása és egy hónappal az altcoin rally összeomlása előtt tehát Charlie feketén-fehéren leírta, hogy gyerekek, a vásárlás ezeken a szinteken extrém módón rizikós, és ne vásároljon senki, ha nem bírja majd idegekkel, ha 20$-ig esik az árfolyam. Akkor 220$ körül járt az LTC, ma pedig 23-24$. Ejj, ezt bizony még leírni is fájdalmas.

Egy héttel később aztán jött tőle a következő jelzés, a fél mainstream techsajtó is beszámolt róla, hogy Charlie Lee eladta az összes LTC-jét összeférhetetlenségre hivatkozva. Ez a téma azóta sem csengett le igazán, hiszen az LTC támogatók, de még általában a kriptós közösség egy része is úgy érezte, hogy Charlie ezzel cserben hagyott minket, hiszen a – mint később kiderült – a csúcson adta le az általa évek óta menedzselt projekttel kapcsolatos anyag felelősséget.

Utólag belegondolva Lee azért tweetelt minderről, mert a korai napok óta szerzett tapasztalatával jól tudta, hogy az akkori brutális növekedési ütem nem tartható, mint korábban sokszor, 2018 elején is magába fog roskadni az árfolyam. Először figyelmeztetett, aztán pedig tetteivel (és nyilvánosságra hozásával!) újra felhívta rá a figyelmet, hogy komolyan gondolja. Legtöbbünk kapzsiságból nem hitt neki.

A BCH lecsúszával kapcsolatban igaza volt, a medve piaccal kapcsolatban igaza volt, a figyelemfelhívással és az eladással kapcsolatban, árulás ide vagy oda, igaza volt. Érdemes a rutinos rókák intelmeit komolyan venni akkor is, mikor a piac ciklikusságáról beszélnek nekünk.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img