Hát nem érted, hogy aztán majd az ő orrát lophatjuk el?

spot_img

A Bitcoin Cash és a Satoshi’s Vision körüli cicaharc, patália és kálvária, a Bitmain fenyegetései a bányászati erőforrások át- és leállítása kapcsán, Charlie Lee eladott litecoinjai ugyanazon a napon, melyen hodl-ra szólította fel követőit, a Binance teljhatalma a kriptotőzsdék piacán, a Coinbase túlhatalma a kriptováltók piacán és még számos egyéb tényező kissé ellentmond Satoshi eredeti elképzeléseinek.

Decentralizáció, igazságosság, egyenlőség, testvériség, szeretet és béke, harmónia és egyebek. Satoshi álma szépen, lassan eléri a célját, alig pár év múlva bizony már a sarki fűszeres is valamelyik kriptopénz ellenében méri a fűszert. A bankok, a klasszikus pénzrendszer ha nem is omlik össze, de bizonyára veszít hatalmából, befolyásából, erejéből.

A világ megváltozik, ettől nem kezd el visszafelé forogni a Föld, ugyanúgy hazugság lesz, hogy az élet mindig szép, a sör + pálinka kombináció ugyanúgy pokoli másnaposságot fog okozni, nyáron meleg lesz, télen hideg, mégis átalakul a pénz fogalma, méghozzá gyökeresen.

Woody Allen egyik legjobb filmjében, a Hétalvóban egy maroknyi lázadó harcol a mindent és mindenkit elnyomó rendszerrel, melynek élén egyetlen egy, misztikus figura, a vezér áll, akiről szinte csak annyit tudni, hogy már nagyon idős, az arcát kevesen láthatják, a hatalma viszont totális és megkérdőjelezhetetlen.

Az egyik merénylet sikerrel jár, a vezér meghal, azonban megmarad az orra, melyből a távoli jövőben játszódó történet orvosai gond nélkül klónozni tudják a vezért, hogy minden mehessen tovább a megszokott kerékvágásban. A lázadók éppen ezt szeretnék elkerülni, ezért elhatározzák, hogy ellopják az orrot.

Miközben az orr ellopását tervezgetik a laboratóriumból, a film csúcspontjaként Woody Allen kifakad a gyönyörű hősnőnek, aki éppen arról áradozik, hogy milyen nagyszerű lesz, amikor végre a lázadók első embere, a magas, fiatal, sármos és sportos karakter lesz A vezér, megváltozik a világ, szebb, jobb, igazságosabb lesz minden. Allen viszont kétségbeesetten magyarázza, hogy ideig-óráig lehet, hogy minden egy kicsit jobb lesz, egy idő után viszont az ő orrát kell majd ellopniuk.

A piac eseményeit látva és a történelemből tanulva lehet, hogy egy napon Satoshi orrát kell majd ellopnunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img