Még el sem indult, de már felvásárol a Bakkt

spot_img

Erősen indul az újév a kriptós körökben várva-várt Bakkt számára: Blogbejegyzésben jelentették be a 100 éves múlttal rendelkező Rosenthal Collins Group (RCG) független határidős jutalék kereskedő “egyes eszközeinek” felvásárlását.

Az akvizíció végére a Bakkthoz kerülnek az RCG munkatársai, valamint olyan, az évek során bizonyított üzleti folyamatai, melyekkel finomhangolhatják a cég pénzmosás elleni és ügyfélazonosítási tevékenységét, ügyfélszolgálati műveleteit, kockázatkezelési gyakorlatát, tárolási szolgáltatását és törvényi megfelelését.

A blogbejegyzés végén elejtett mondat szerint a felvásárlás nagyban hozzájárul azon víziójuk megvalósításához, hogy lehetővé tegyék a vásárlók és kereskedők közötti hatékony tranzakciókat. Ez a rész mondjuk annyiban sántít, hogy a közvetlennél semmi nem lesz hatékonyabb, azonban a Bakkt és társai által kínált intézményi tárolási megoldásokra valóban szükség van, ha globális adopcióban gondolkodunk.

Honnan van pénz felvásárolgatni, mikor még el sem indultak? Az év utolsó napján jelentették be szintén blogbejegyzésben, hogy sikeres tőkebevonást hajtottak végre 182,5 millió dollár értékben. Az összeget 12 nagybefektető dobta össze, köztük a világ 23. leggazdagabb emberével, aki már nem először eszközöl Bitcoinnal kapcsolatos befektetést, hiszen 2013-ban a Bitpay, majd 2016-ban a Blockstream tőkebevonásában is részt vett Horizon Ventures alapjával.

Bevásárlás ide, befektetés oda, az amerikai kormányzati leállás miatt bizonytalan ideig csúszhat a platform indulása. A Bakkt eredetileg december 12-én nyitotta volna meg kapuit, a januári időpontot pedig december 23-án jelentette be annak menedzsmentje. A bizonytalanság ellenére a többi jelentős kriptopiaci szereplőhöz hasonlóan (a Binance például tegnap jelentette be az európai piacot célzó, közvetlen vásárlást lehetővé tevő platformjának indulását) ők sem várnak ölbe tett kézzel. Építkeznek és fejlesztenek, amíg a zöld lámpát meg nem kapják. A Bakkt esetében, mivel a New York-i Részvénytőzsde tulaja áll mögötte, kétségünk sincs afelől, hogy előbb-utóbb megérkezik a jelzés.

A Bakkt céljairól és hátteréről egy hosszabb bejegyzésben számoltunk be:

Jeffrey Sprecher, ICE CEO: A Bitcoin lehet az első világpénz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img