20.000 újabb automatából lehet hamarosan vásárolni az USA-ban

spot_img

Időről-időre felbukkannak fontosnak tűnő ATM-es hírek, tele nagy számokkal, aztán az adopció és a tartós, tömeges bevásárlás meg mégsem történik meg. A mostani, Coinme és CoinStar együttműködés esetében is majd az idő eldönti, hogy jelentős esemény-e piac fejlődése szempontjából.

A 20.000 új lokáció úgy jön össze, hogy az USA-szerte szétszórt aprópénz automaták működtetésével foglalkozó CoinStarral sikerült együttműködést kötnie a kriptopénz ATM-eket üzemeltető CoinMe szolgáltatónak. A Coinme az itthoni CoinCash mintájára közvetlen váltással, illetve privát ügyfelekkel is foglalkozik.

Az előző bejegyzésben nagy eséllyel átsiklottál az aprópénz automata elnevezésen, melynek annyi az értelme, hogy a vásárláskor visszakapott aprót bedobálva papírpénzt, vásárlási utalványokat, kedvezvmény kuponokat kapunk. Lehetőség van arra is, hogy közvetlenül felajánljuk az összeget egy jótékonysági szervezetnek. Ezek közé az opciók közé kerül most be a Coinme megoldása és a BTC logó.

Mindkét fél jól jár: Az ATM bróker a tesztidőszak után húszezer helyen jelenhet meg, az aprópénzes szolgáltató pedig forgalmának, a készpénz használata miatti, visszaesését tompíthatja a reklámmal, és a felhasználók automatákhoz csábításával. Az Egyesült Államokban korábban kétezres nagyságrendű ATM volt. A Coinstar automatái népszerű kiskereskedelmi egységekben és bevásárlóközpontokban találhatók, állításuk szerint az ország 330 milliós lakosságának 90%-a legalább egy gépük 7,5 kilométeres környezetében él.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img