A Firefox hamarosan blokkolni fogja a böngészős bányászást

spot_img

Még 2018 májusában röppent fel először a hír, hogy a böngésző fel fog lépni a cryptojacking – vagyis a nem kívánatos böngészőben bányászó scriptek, ellen. Akkor a 63-as Firefox verzióra ígérték ennek a megjelenését, azonban már a 65-ös is a piacon van, mégsem került be ez a védelem.

Egy új bugposzt viszont most arra enged következtetni, hogy hamarosan tényleg élesbe áll a cryptojacking elleni védelem: az első UI tervekkel is kijöttek már a Mozillás fejlesztők.

A Content Blocking fícsör keretén belül lehetőségünk lesz kiválasztani, hogy a kriptopénz bányászatok ellen is védjen a böngésző. A címsor melletti kis információ ikonra kattintva pedig a bányászatot használó oldalakat is listázni tudja.

Egyelőre ez a beállítás „Custom”, vagyis magának a felhasználónak kell kiválasztania és jóváhagynia a beállítást. A Firefox viszont úgy nyilatkozott, hogy hamarosan a szigorú, majd később a standard védelmi szintek beállításaiba is bekerül. Amint ez megtörténik – vélhetően nem olyan sokára, a Firefox automatikus, minden felhasználó számára blokkolni fogja a nemkívánatos böngészős bányászást.

A Firefox hasonló módon lép fel az úgynevezett Fingerprinting ellen is, ami az eszközök, operációs rendszer és géptípuson kívül még egy tucat paraméter alapján azonosítja be a weboldal látogatóit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img