Piaci körkép: az év legjobb zöld napja

spot_img

Emelkedést produkáltak a legnagyobb kriptopénzek a hétvége alatt, amivel a 2019-es év legjobb zöld napját is behúztuk pénteken. Az összes kriptopénz piaci kapitalizációja fél óra alatt 6 milliárd dollárral emelkedett aznap.

 

A Bitcoint jelenleg 3620 dollár körül cserélik. Pénteken +8%-ot is emelkedett és megközelítette az elmúlt időszak legnagyobb emelkedését, a december végi +8,5%-ot. Az árfolyam a pénteki felszúrás által kijelölt stabil pályát folytatja, akkor 3400-ról 3600-ra emelkedett és most is 3600 dollár körül mozog. A Bitcoin hashrate grafikonja – vagyis a bányászok által ráfordított erőforrás, is három hónapos csúcsot ért el a hétvégén.

Négy órás BTCUSD grafikon, TradingView

Az Ethereum is lekövette a Bitcoin mozgását, a hétvége alatt több mint +4%-ot ugrott, 104 dollárról 120 dollárra. Teljes piaci kapitalizációban pedig újra a második helyre került, megelőzve a Ripple-t.

Négy órás ETHUSD grafikon, TradingView

 

A harmadik helyre került az XRP pénteken 29 centről 34 centre emelkedett. A grafikonok nagyobb volatilitást mutatattak, mint a BTC vagy ETH esetében, pár nap csökkenő trend után 30-31 centnél cserélik a tőzsdéken.

Négy órás XRPUSD grafikon, TradingView

A nagyok közül a legjobb eredményt a Binance tokenje, a BNB érte el, amelyik az elmúlt 24 órában is +13,2%-ot emelkedett.

Négy órás BNBUSD grafikon, TradingView

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img