Az Y generáció 71%-a fektetne kriptóba, ha a megszokott intézményeknél tehetné

spot_img

Az eToro közösségi kereskedő platform legújabb felmérése szerint az Y generációnak, angolul Millenialsnak keresztelt korosztály 71%-a fektetne kriptopénzekbe az USA-ban akkor, ha az általuk megszokott TD Ameritrade, Fidelity, Charles Schwab, stb. online brókereknél tehetnék ezt meg.

A képet némileg árnyalja, hogy ugyan 1000 fő megkérdezésével, korcsoportok elkülönítésével végezték a kutatást, de a megkérdezettek közül mindenki foglalkozik online kereskedéssel. Az eToro által kiadott PR cikk szerint ráadásul a kriptós affinitású kereskedők felülreprezentáltak voltak a kutatás során. Ennek ellenére azért érdemes végigszaladni a számokon, hiszen azok alátámasztani látszanak azt a várakozást, hogy az intézmények komolyabb megindulása felpörgeti a kriptopénzek piacát.

Fidelity: újabb Wall Street-i óriás a kriptopiacon

  • Az Y generáció (kb. 1980-2001 között született korosztály) 43%-a bízik jobban a kriptopénzekben, mint az amerikai részvénytőzsdékben
  • Az X generáció esetén (1960-1980) ez csak 23%
  • Az Y generáció kriptóban járatos kereskedőinek 93%-a fektetne be többet, ha online brókereik is elérhetővé tennék kriptós termékeiket
  • Az Y generáció kriptóban járatlan kereskedőinek 71%-a gondolkodna el a befektetésen a nagyok belépésével
  • Minden korcsoportot együtt vizsgálva 59% ez az arány
  • Ha lehetne kriptópénzes befektetést eszközölni a népszerű amerikai nyugdíjmegtakarítási programok keretében, nagy arányban lennének nyitottak rá a befektetők:
    • 45% fektetne kriptopénzekbe a 401k (munkáltató által duplázott, adómentes megtakarítási forma) portfóliója keretében a nem kriptósok közül
    • 74% az arány a kriptós kereskedők között

A kutatás egyik fő következtetése, hogy a fiatalabb generációk már kevésbé bíznak a hagyományos tőzsdékben. A kriptotőzsdék a blokklánc technolgóiának és a kriptopénzeknek tulajdonított tulajdonságok miatt egyre népszerűbbek, még akkor is, ha rendszeresek a hackekről szóló hírek. Az idén érkező “mainstream” decentralizált tőzsdék elterjedésével a trend tovább folytatódhat.

Nagyon népszerűen a kriptós hitel és letét termékek is, a megkérdezettek döntő többsége kötné le kriptóit kamatért, közel felük pedig venne fel kriptopénz hitelt.

Az eToro konkurens XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img