Oroszország: utolsó fázisában az olajfedezetű kripto

spot_img

Igor Juszufov, Oroszország volt energiaügyi miniszterének legutóbbi nyilatkozata szerint az olajhoz rögzített kriptoeszköz megvalósítása az utolsó fázisban jár.

Ha elkészül, szakértők szerint Oroszországnak lehetősége lesz megkerülni az Egyesült Államok által kivetett szankciókat. Ezt a megközelítést nyíltan alkalmazza Venezuela is, ahol Maduro elnök kijelentette, hogy ha az olajat az általuk kreált Petroért cserébe adják, azzal „megszabadítják magukat a washingtoni elit fizetőeszközétől”.

Kereskedőknek és befektetőknek az orosz olaj alapú kriptopénz jó hedging lehetőséget biztosíthat, vagyis olyan fedezetinek nevezett pozíciót tudnak elfoglalni vele, ami ellensúlyozhatja a nyersanyag áringadozását. Ha szerencsénk van, a kriptopénzekkel kereskedők is valamilyen módon hozzájuthatnka majd a jövőben, bár erről szinte egyáltalán nem rendelkezünk információval.

Ezen kívül az országban a kriptopénzeket szabályzó törvénycsomag március elején kerülhet az Állami Duma, vagyis az orosz törvényhozás alsóháza elé. Az előzetes hírek szerint ebben egy barátságos üzleti környezet megteremtését tűzték ki célul.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img